TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Marinarul și alte ficțiuni
Vezi
galerie

Marinarul și alte ficțiuni

de Fernando Pessoa

Titlu apărut în colecția Seria de autor Fernando Pessoa la Humanitas Fiction

Id: #422873

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Drama statică Marinarul, scrisă de Fernando Pessoa în 1913, care dă titlul acestei antologii, este prima sa capodoperă și unul dintre cele mai provocatoare texte ale marii literaturi din secolul XX. Teatrul static al lui Pessoa atinge teme fundamentale, precum misterul, realitatea ocultă, visarea, marele Dincolo; scrisă exclusiv în proză, dramaturgia pessoană aspiră către un minimalism a cărui intenție e sublimarea limbajului poetic, iar personajele sale aparțin unei lumi în care magia semnelor și a simbolurilor face parte din cotidian.

 

Marinarul este singurul text dramatic publicat de Pessoa în timpul vieții, în revista Orpheu, în 1915. Pe lângă acesta, volumul de față, al șaptelea din seria de autor coordonată de Dinu Flămând la Editura Humanitas Fiction, mai cuprinde alte douăsprezece drame statice, alături de câteva scenarii de film – de puțină vreme publicate și în Portugalia –, prin care Fernando Pessoa provoacă vitala noastră „neliniștire” existențială în creații ce oscilează de la dramă interioară la poem filozofic sau la înscenarea unor situații enigmatice.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Fernando Pessoa

Traducător: Dinu Flămând

Prefaţator: Dinu Flămând

Data apariției: mai 2022

Titlu original: Teatro Estático

ISBN: 978-606-097-008-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 216

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: Dumnezeu

 

Opinii editoriale

„Suntem în fața unui teatru în teatru, într-o succesiune de planuri diferit articulate, în care propriile personaje își pierd semnificația: totul se concentrează în limbaj, și în limbaj totul este insuficient, de vreme ce viața nu poate fi reprezentată.”

FILIPA DE FREITAS, PATRICIO FERRARI

„În toate aceste texte, scenografiile extazului sunt mai degrabă niște arte poetice, și nicidecum rostirea oraculară a vreunui mag modern care să‑și grupeze adepții la altarul vreunei secte. E vorba de o superbă victorie a metaforei, ca o lumină ce curge «șiroind pe obrajii lui Dumnezeu», nu de transmiterea ezoterică a cine știe cărui mister ocult rezervat doar câtorva aleși. Iar dacă există vreun ales privilegiat în acest caz, de bună seamă că el este Poetul!”

DINU FLĂMÂND
Fernando Pessoa
Fernando Pessoa
Autor

Fernando Pessoa este unul dintre cei mai reprezentativi poeţi ai secolului XX. N...

vezi autor
Dinu Flămând
Dinu Flămând
Traducător, prefaţator

Dinu Flămând (n. 24 iunie 1947, Susenii Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud) este...

vezi autor