TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O țară plină de eroi TA-CAB-O0APDE-19-N-001
O țară plină de eroi
Vezi
galerie

O țară plină de eroi

de Carmen-Francesca Banciu

Id: #308108

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

"La treizeci de ani după căderea Zidului și după schimbarea Europei de Est, lumea se află din nou la o răscruce. Avem nevoie de o nouă revoluție? Ce se întâmplă cu o societate după o tulburare istorică și după prăbușirea vechilor structuri?

Ce putem învăța din cărți? Pot cărțile să ne ajute să facem viitorul mai pașnic, să trăim mai bine? Acestea sunt doar câteva din motivele pentru care cartea lui Carmen-Francesca Banciu are o mare relevanță până în prezent.

[…] În căutarea adevărului: a fost kitsch, puci, război civil sau revoluție, un tânăr și enigmatic jurnalist, care în carte își spune „colecționarul”, ne conduce prin labirintul poveștilor de viață ale unui grup de prieteni cu vederi nonconformiste, adversari ai regimului; îi observă, le colectează mărturiile, folosește metode de investigație specifice fostei Securități, între altele înregistrându-și victimele în mod secret pe casetă.

Prin căutarea sa personală și obsesivă a unui răspuns la evenimentele din Decembrie 1989, Radu Iosif își dezvăluie tot mai mult tragicul propriei existențe."  PalmArtPress

extinde
 

Detalii produs

Autor: Carmen-Francesca Banciu

Traducător: Ana Mureşanu

Data apariției: decembrie 2019

ISBN: 978-606-023-117-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 274

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Tracus Arte

Teme: prietenie

 

Opinii editoriale

"Carmen-Francesca Banciu surprinde în romanul ei problematica tranziției într-un limbaj poetic tulburător și un umor profund. Soarta prietenilor este reprezentativă pentru toți acei „eroi ascunși” pentru care a început o nouă eră odată cu prăbușirea comunismului."

Sigrid Brinkmann, Deutschland Radio

"În cartea lipsită de orice compromis a lui Carmen-Francesca Banciu, naratorul devine el însuși metafora dureroasă a unei transformări care a eșuat, a căutării unui adevăr până în ziua de azi nedescifrat și a istoriei care a fost manipulată."

Jan Koneffke, Der Freitag
Carmen-Francesca Banciu
Carmen-Francesca Banciu
Autor

Carmen-Francesca Banciu a făcut parte din grupul Generația ʼ80 și Cenaclul de Lu...

vezi autor