TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Un fluviu de fum TA-AMG-UN0FDF-12-N-001
Un fluviu de fum
Vezi
galerie

Un fluviu de fum

de Amitav Ghosh

Titlu apărut în colecția Taj Heritage la Taj

Id: #231077

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Epopeea continuă şi după O mare de maci! Descris ca "un roman al şoaptelor chinezeşti", "la fel de ameţitor ca un vis indus de opiu", romanul Un fluviu de fum, a doua carte din seria IBIS, recreează furnicarul porturilor Chinei la începutul secolului al XIX-lea şi prăpastia prejudecăţilor care au împărţit lumea în două şi au schimbat cursul istoriei. Estul se înfruntă cu Vestul în micul oraş al străinilor din Canton, interzis femeilor albe, o aşezare pitorească în care înfloresc atelierele de pictură dar şi cruzimea marilor afaceri, în care corăbiile străine descarcă opiu de contrabandă şi bărbaţii îşi construiesc o viaţă dublă.

Bahram Modi, neguţător de opiu înstărit din Bombay, fiul său pierdut Ah Fatt, orfana Paulette şi noii lor prieteni pleacă în căutarea dragostei, aventurii, bogăţiei şi a unei flori rare despre care vorbesc legendele. "Cel mai reuşit personaj al lui Ghosh", adept al unei religii care trasează o linie curată între bine şi rău, Bahram este victima unui destin care îl împinge de partea cealaltă a acestui hotar. În fumul opiului adus de el clandestin pe corabia Anahita se clădeşte o tragică poveste de dragoste şi prietenie, de sacrificiu şi decizii devastatoare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Amitav Ghosh

Traducător: Mihnea Columbeanu

Data apariției: octombrie 2012

Titlu original: River of Smoke

ISBN: 978-606-93050-5-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 560

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Taj

Teme: aventură, iubire

 

Opinii editoriale

"Creează plăceri narative din cele induse de narcotice… Un fluviu de fum este în aceeiaşi măsură un portret al trecutului şi, la nivel romanesc, un far care luminează şi prevede viitorul."

New York Times Book Review

"Orice roman istoric bun ar trebui să îl înveţe pe cititor ceva istorie, în timp ce îl ia pe sus, purtându-l pe aripile unei poveşti. Puţini fac acest lucru la fel de bine ca Amitav Ghosh… "

Financial Times

"Un tribut monumental adus suferinţei şi gloriei dintr-o mai veche epocă a globalizării."

 

Washington Post

"Un ghiveci lingvistic somptuos... transportă cititorul şi îl face să saliveze deasupra bucatelor, îi trezeşte dorinţa să inhaleze miresme inventate, sau să ofteze în faţa unor scene fascinante. O lectură straşnic de bună. "

Canberra Times
Amitav Ghosh
Amitav Ghosh
Autor

Amitav Ghosh s-a născut pe 11 iulie 1956 la Calcutta, India. O copilărie aventu...

vezi autor