TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Marșul lui Radetzky (Carte pentru toți) LI-JOR-MLRCPT-19-N-001
Marșul lui Radetzky (Carte pentru toți)
Vezi
galerie

Marșul lui Radetzky (Carte pentru toți)

de Joseph Roth

Titlu apărut în colecția Carte pentru toți la Litera

Id: #308338

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În 1859, în bătălia de la Solferino, soldadul Joseph Trotta, țăran din satul sloven Sipolje, într-un moment de prezență de spirit, salvează viața împăratului Franz Joseph. Este avansat, este decorat, este înnobilat și astfel destinul lui și al descendenților se schimbă.

La începutul secolului XX, nepotul eroului de la Solferino, tânărul baron Carl Joseph von Trotta und Sipolje, este sublocotenent de cavalerie în armata Imperiului Austro - Ungar. Nepotrivit pentru cariera militară, sensibil, vulnerabil, lipsit de înțelegere și afecțiune, tânărul se implică de timpuriu în aventuri galante, iar moartea unor apropiați agravează natura lui depresivă.

Marșul lui Radetzky este romanul unei familii devotate necondiționat împăratului și al ascensiunii care produce angoasă existențială celor trei generații urmărite. Este, în același timp, romanul unui imperiu, de la primele semne de declin, până în pragul prăbușirii totale.



Alte titluri pentru JosephRoth (autor):
Iov (2013) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Joseph Roth

Data apariției: decembrie 2019

ISBN: 978-606-334-415-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 512

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x16,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

 

Opinii editoriale

"Capodopera lui Joseph Roth descrie lumea înainte de șocul Primului Război Mondial și colapsul unei societăți amestecate, cu regulile ei rigide și nelipsitele plăceri."

The Guardian

"Întreaga operă a lui Joseph Roth este o tragédie humaine distilată prin mijloacele ficțiunii moderne. Nici un alt scriitor contemporan, poate cu excepția lui Thomas Mann, nu a ajuns atât de aproape de desăvârșire."

Nadine Gordimer
Joseph Roth
Joseph Roth
Autor

Joseph Roth s-a născut în 1894, într-un orăşel de la graniţa estică a Imperiului...

vezi autor