TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Oameni sărmani (Top 10+) PO-FMD-OAMST1-16-N-001
Vezi
galerie

Oameni sărmani (Top 10+)

de Feodor Mihailovici Dostoievski

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #243613

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Unul dintre cei mai importanţi şi mai influenţi scriitori ai lumii, autorul capodoperelor Crimă şi pedeapsă, Fraţii Karamazov, Idiotul sau Demonii, cărţi traduse în toate limbile, cu numeroase adaptări teatrale şi ecranizări celebre.

 

Cunoscut şi ca „primul roman social” din literatura rusă, Oameni sărmani este o satiră a epocii, moravurilor şi chiar a literaturii timpului în care a fost creat. În centrul poveştii se află inocentul şi tristul sentiment de afecţiune dintre un funcţionar de rangul cel mai umil, Makar Devuşkin, şi verişoara sa îndepărtată, tânăra orfană Varvara Dobroselova. Cei doi trăiesc în sărăcie lucie şi se luptă să supravieţuiască de la o zi la alta, cu speranţa unei minuni improbabile. Schimbul lor de scrisori dezvăluie, pas cu pas, o întreagă lume, cu frământările ei, prinsă în lupta pentru supravieţuire. Tema gogoliană a omului mărunt, a slujbaşului umil, e revalorizată conştient de Dostoievski, făcând din Makar Devuşkin unul dintre personajele memorabile ale literaturii universale.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Feodor Mihailovici Dostoievski

Traducător: Livia Cotorcea

Data apariției: martie 2016

Titlu original: Bednie liudi

ISBN: 9789734619078

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: satiră

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Un roman de debut mare cât întreaga operă a 12 scriitori de duzină. Personajele lui Dostoievski au fost întotdeauna fascinante, prin talent extraordinar al marelui scriitor rus de a-și prezenta și co......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Apariția acestui roman a reprezentat un eveniment în literatura noastră. S-au auzit laude entuziaste, dar și reproșuri serioase, a început o dispută. Numele dlui Dostoievski a ocupat paginile revistelor pe parcursul câtorva luni. Această agitație a spiritelor a dovedit  e vorba de o opera și de un talent deosebite.”

V.G. Belinski

„Omul nu este nicicând identic cu el însuși, de aceea nu i se poate aplica formula identității: A egal cu A. Potrivit ideii artistice a lui Dostoievski, adevărata viață a personalității umane se produce tocmai în punctul acestei neconcordanțe a omului cu sineîn punctul trecerii lui peste hotarele a ceea ce este el ca viață materialăcare poate fi observatădefinită și prezisă fără voință lui. Adevărata viață a personalității omului este accesibilă numai în cazul unei pătrunderi dialogalecăreia îi răspunde ea însăși printr-o dezvăluire liberă și nestingherită.” 

Mihail Bahtin
Feodor Mihailovici Dostoievski
Feodor Mihailovici Dostoievski
Autor

Feodor Mihailovici Dostoievski (1821-1881), unul dintre cei mai importanţi şi ma...

vezi autor