TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Petrică Ciuf-Zbârlit | Der Struwwelpeter AR-HDH-PETCEB-20-N-001
Vezi
galerie

Petrică Ciuf-Zbârlit | Der Struwwelpeter

de Heinrich Dr. Hoffmann

Id: #307702

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție bilingvă
 

Descriere produs

Publicată inițial în 1845 sub titlul Povești hazlii și ilustrații amuzante pentru copii între trei și șase ani, cartea medicului psihiatru și scriitorului german Heinrich Hoffmann conține mai multe istorioare în versuri despre copii neascultători și imprudenți și consecințele uneori dramatice ale acțiunilor lor. Ilustrațiile îi aparțin tot autorului.


Despre cum a ajuns să fie scrisă cartea povestește Heinrich Hoffmann însuși: „În preajma Crăciunului din 1844, când băiatul meu mai mare avea trei ani, am ieșit în oraș ca să-i cumpăr acestuia un cadou – o carte ilustrată care să corespundă puterii de înțelegere a unui omuleț de vârsta lui. Și-n loc de asta peste ce-am dat?! Peste niște lungi povestiri sau culegeri de ilustrații stupide, povești moralizatoare care începeau și sfârșeau cu precepte dojenitoare pre­cum: «Copilul cuminte nu trebuie să mintă»; sau: «Copiii cuminți trebuie să fie curați» ș.a.m.d.“ Drept care Hoffmann a cumpărat un blocnotes gol și, întors acasă, a scris și desenat chiar el o cărticică pentru copilul său. Realizând o sinteză remarcabilă dintre text și imagine și fiind printre cele dintâi cărți ilustrate ale genului, Petrică Ciuf-Zbârlit a mar­cat un punct de cotitură în literatura pentru copii.

 

Succesul a fost imediat și uriaș, cartea fiind tradusă până în ziua de astăzi în peste treizeci și cinci de limbi. Mark Twain, în unele privințe un spirit afin cu Hoffmann, scria că „Struwwelpeter este cartea cea mai cunoscută în Germania, cea mai vândută pe piața cărții și cu cea mai largă răspândire în lume“.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Heinrich Dr. Hoffmann

Traducător: Alexandru Al. Şahighian

Data apariției: ianuarie 2020

ISBN: 978-606-710-655-8

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 72

Limbă: Română, Germană

Dimensiuni: 22x29 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Art

Teme: copilărie, umor

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Petrică Ciuf-Zbârlit umblă prin lume complet neîngrijit, nespălat și cu unghiile netăiate, astfel încât toți oamenii se sperie de el ca de o arătare. Frederic este un băiat foarte rău, ce face zile fr......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Din punct de vedere grafic… este una din cele mai frumoase cărți ale lumii.

Maurice Sendak
Heinrich Dr. Hoffmann
Heinrich Dr. Hoffmann
Autor

Heinrich Hoffmanna fost un psihiatru și scriitor german care a scris Der Struwwe...

vezi autor
Alexandru Al. Şahighian
Alexandru Al. Şahighian
Traducător

Alexandru Al. Şahigian, este traducător, născut la 13 februarie 1950 la Bucureșt...

vezi autor