TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Regele hoților
Regele hoților
Vezi
galerie

Regele hoților

de Cornelia Funke

Id: #430855

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un roman captivant despre copii care nu vor să fie controlați de adulți


Printre canalele întortocheate şi aleile cețoase ale Veneţiei îşi duce veacul o bandă de copii fugari, hoţi de buzunare. Şeful şi protectorul lor e Scipio, un puşti mascat care-şi spune Regele hoţilor. Prosper şi Bo, doi frați rămaşi orfani, se refugiază în sânul familiei de strengari. Într-o sală de cinematograf abandonată, toți se simt liberi de constrângerile adulţilor care-i vor dresați.


Nici leii înaripați ai Veneţiei nu par să-i mai apere pe copii odată ce le ia urma înţepata Estera, mătușa lui Prosper și Bo. Totul se transformă într-o cursă cu prefaceri, deghizări, dezvăluiri, iar personajele și cititorii alunecă pe canalele labirintului venețian spre un carusel vrăjit, în care vârsta copilăriei și cea adultă se contopesc.

 

Cartea clasică a Corneliei Funke ridică o problemă mereu actuală: cum pot adulții proteja copiii, dându-le totuşi libertatea de care au nevoie pentru a se dezvolta.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cornelia Funke

Data apariției: mai 2023

Titlu original: Herr der Diebe

ISBN: 9786060867357

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 432

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Arthur

Teme: aventură, pericol

 

Opinii editoriale

„Lumea adulților le e adesea ostilă copiilor din cartea Corneliei Funke. Rigiditatea ei îi strivește. Cel mai afectat de lipsa de căldură a părinților e Scipio, Regele hoților. Deși acasă are parte de lucruri materiale și privilegii la care restul copiilor din bandă doar visează, se simte fie ignorat, fie neacceptat. Părinții lipsesc adesea de acasă, iar când sunt acolo își doresc ca Scipio să se comporte «ca un câine dresat». Nu e de mirare că, dintre toate personajele care se deghizează în carte, Scipio e singurul care simte nevoia să poarte mereu o mască pe față când iese din casă: cea a unui hoț neînfricat, liber, care nu are nevoie de adulți...


Povestea țesută de Cornelia Funke oglindește spațiul venețian: e bogată, plină de întorsături, surprize și umor. O carte în care ruinele și strălucirea, realul și magia sunt dozate cu multă grijă. Deși aventurile personajelor sunt presărate cu detalii scânteietoare iar finalul le rezervă o surpriză vrăjită, magia nu șterge nevoile și năzuințele reale ale copiilor.”

Irina Georgescu, redactor Arthur

„Un roman încântător... Tinerii cititori vor iubi această carte, aşa cum iubesc seria Harry Potter, datorită naraţiunii jucăuşe şi personajelor bine conturate. O splendoare!”

THE NEW YORK TIMES BOOK REVIEW

„O poveste captivantă, bogată în răsturnări de situaţie, cu personaje care vor dăinui în mintea cititorilor.”

SCHOOL LIBRARY JOURNAL
Cornelia Funke
Cornelia Funke
Autor

Scriitoarea germană Cornelia Funke (n.1958) este autoarea de cărţi pentru copii...

vezi autor