TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Locul unde mai trăia ziua 9786069557563
Locul unde mai trăia ziua
Vezi
galerie

Locul unde mai trăia ziua

de Mona Șimon

Titlu apărut în colecția Literatură română contemporană la Editura pentru Artă și Literatură

Id: #431451

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Mona Șimon debutează cu un roman care se citește pe nerăsuflate, scris cu o forță narativă și o ingeniozitate remarcabile.

Primele rânduri ne pun în fața confesiunii unui criminal, ducându-ne cu gândul la un roman polițist scris din perspectiva făptașului. Este doar o capcană, pe care Mona Șimon o întinde parcă pentru a testa vigilența cititorului, care se trezește în fața unei povești ce începe cu epilogul.

În fapt, romanul alternează planurile narative care se intersectează și se suprapun într-un joc al realității cu imaginația, purtându-l pe cititor într-o poveste captivantă și mereu surprinzătoare. Personajele nu sunt niciodată ceea ce par la început și ne dăm seama că, dincolo de acțiunile lor, există o justificare dramatică, de neevitat.

Acesta este mesajul esențial pe care romanul ni-l transmite la finalul lecturii  – înțelegerea faptului că niciodată nu putem fi siguri de ceea ce vedem la suprafață și că, dincolo de aparența unei fapte, stă esența motivației ei.Cristi Nedelcu, scriitor


Elegiac, duios și învăluitor, cu o aură suprarealistă, romanul Monei Șimon e un poem în proză ce ne oferă, în nuanțe infinitezimale, povestea tulburătoare a trei destine ce se întrepătrund dramatic, chiar dacă sub semnul izbăvitoarelor virtuți ale iubirii, pentru a se regăsi în final în fața unei soluții ingenioase și năucitoare, ce reconfigurează totul în termenii fruști și implacabili ai fragilității condiției noastre.

La limita dintre două lumi – dintre care una cu puternice valențe aparent distopice – se desfășoară firul roșu ce leagă indisolubil viețile celor trei personaje principale, a căror complexitate nu atenuează cu nimic sinceritatea și convingerea cu care își asumă destinul, nici ingeniozitatea naivă cu care ajung să acționeze.

Franchețea observației și sinceritatea neîmblânzită a tonului sunt contracarate de o emoție artistică ce transcende concretețea crudă a poveștii, conferindu-i un filon liric aproape palpabil. O poveste despre nevoia imperioasă de iubire, despre libertatea de a alege și pervertirea bunelor intenții, dar și despre valențele incomensurabile ale prieteniei.Violeta Borzea, editor

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mona Șimon

Coordonator: Violeta Borzea

Data apariției: august 2023

ISBN: 9786069557563

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Editura pentru Artă și Literatură

Teme: destin, iubire, moarte, prietenie