TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
De piele ne va fi cel mai dor 978-606-023-520-0
De piele ne va fi cel mai dor
Vezi
galerie

De piele ne va fi cel mai dor

de Mihai Manole

Titlu apărut în colecția Alexandru Mușina. Tracus Arte la Tracus Arte

Id: #434439

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cînd își refuză instrumentarul lucid și aseptic al psihoterapeutului, întorcîndu-se asupra sinelui cu blîndețea tatălui și înțelepciunea călătorului încercat, Mihai Manole este poet. Iar cînd explorează, ba precaut, ba dezinvolt, orizonturile expresivității lingvistice, pășind ba elegant, ba stînjenit, dincolo de ele, Mihai Manole scrie poezie. „Utopia mea”, poemul de respirație mazilesciană din startul „părții sănătoase” a cărții, oferă o fereastră grăitoare înspre laboratorul poetic al lui Mihai. Dureros-conștient de insinuarea ireversibilă a tehnologiilor digitale în viețile noastre, Mihai lansează o capsulă a timpului care mă face să cred că duioșia și blîndețea vor supraviețui oricărei patologii, inclusiv aceleia tehnologice.

Sorin Despot

 

O lume în care „inventarul de linii-cicatrice [e] singurul semn că am fost”. În care „partea rănită” capătă, în sfîrșit, dreptul de a vorbi. Asta e lumea care se constituie din paginile cărții lui Mihai Manole, de la prima pînă la ultima. Ioan Es. Pop (care e unul dintre spiritele tutelare ale acestei admirabile cărți de debut) spune undeva că poezia e istoria celor învinși. La Mihai Manole, poezia e istoria „părții rănite”, care „toată viaţa [așteaptă] să se întîmple ceva rău”. Puține cărți
de debut atît de edificate despre natura și ubicuitatea răului am citit. Și puține atît de convinse că poezia e suma rănilor noastre – și că însuși faptul că putem vorbi despre răni (cu oroare și tandrețe) ne face mai puternici decît răul care le-a produs.

Radu Vancu

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mihai Manole

Data apariției: ianuarie 2024

ISBN: 978-606-023-520-0

Copertă: Paperback

Număr pagini: 62

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Tracus Arte

Teme: curiozitate