TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pădurea spânzuraţilor CA-LIR-PDURES-17-N-002
Pădurea spânzuraţilor
Vezi
galerie

Pădurea spânzuraţilor

de Liviu Rebreanu

Titlu apărut în colecția Serie de autor Liviu Rebreanu la Cartex

Id: #253244

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Apostol Bologa e un personaj inspirat din viața și moartea dramatică a lui Emil Rebreanu, fratele scriitorului. Precedat de nuvelele: Hora morții, Catastrofa și Itic Strul dezertor, purtătoare ale unui mesaj comun, romanul Pădurea spânzuraților valorifică o teză pacifistă, accentuând până la forme de tragism protestul contra războiului.


Trăsătura cu totul originală a stilului acestui roman este naturalețea, o anumită spontaneitate manifestată în mod deschis în felul de a vorbi al personajelor. Nu există o cenzură a cuvintelor din rațiuni exterioare: pentru că ar fi prea dur, sau pentru că ar trăda o anumită impulsivitate de moment a unui personaj, dimpotrivă totul este înregistrat live.


Poate tocmai din acest motiv Pădurea spânzuraților regizat de Liviu Ciulei, în 1964 a fost primul film românesc care a primit o recunoaștere internațională, câștigând premiul Première Œuvre la festivalul din Cannes.


În noiembrie 2018 Pădurea spânzuraților a intrat din nou în atenția publicului cinefil prin filmul Apostolul Bologa a lui Dominic Dembinski, un proiect al Casei de producție TVR, un elogiu adus lui Liviu Rebreanu de Centenarul Marii Uniri.” - Lucian Pricop

extinde
 

Detalii produs

Autor: Liviu Rebreanu

Prefaţator: Lucian Pricop

Data apariției: mai 2022

ISBN: 9789731898537

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 280

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cartex

Teme: interbelic, război

Liviu Rebreanu
Liviu Rebreanu
Autor

Liviu Rebreanu (1885–1944), s-a născut la Târlişiua şi a studiat în şcoli cu pre...

vezi autor