TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Wally și Freya, artistul și povestitoarea
Wally și Freya, artistul și povestitoarea
Vezi
galerie

Wally și Freya, artistul și povestitoarea

de Lindsey Pointer

Titlu apărut în colecția Unicorn la Univers

Id: #426740

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O poveste despre empatie și includere


Toată lumea știe că Wally e un mic tiran. Îi fură zilnic prânzul ursoaicei Bella Jo, îi dă porecle urâte bufnițelului Oliver și niciodată nu împarte creioanele cu colegii. Așa că atunci când celelalte animale se hotărăsc să scrie împreună o poveste și caietul dispare, nimeni nu se îndoiește că Wally l-a luat. Dar ce nu știu animalele este de ce se poartă Wally așa. Pe măsură ce rezolvă misterul caietului dispărut, ele încep și să-l înțeleagă pe Wally, ceea ce duce la o descoperire surprinzătoare și plină de veselie. Această poveste frumoasă îi învață pe copii empatia și uimitoarea putere a bunătății și a includerii. Prima dintr-o nouă serie despre practici de justiție restaurativă pentru copii, această carte îi va încânta cu siguranță pe copii și pe adulți deopotrivă.

 

Justiția restaurativă ne oferă o modalitate nouă de a ne gândi cum să reacționăm atunci când cineva ne face un rău. Este o modalitate de a evalua răul făcut și de a găsi o soluție de reparare luând în același timp în considerare nevoile celui care a avut de suferit, ale celui care a cauzat suferința și ale comunității în care s-a petrecut fapta respectivă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Lindsey Pointer

Ilustrator: Stella Mongodi

Traducător: Carmen Scarlet

Data apariției: noiembrie 2022

Titlu original: Wally & Freya

ISBN: 9789733414520

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 40

Limbă: Română

Dimensiuni: 22x22,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Univers

Teme: emoții, prietenie, toleranță

 

Opinii editoriale

Aceasta este o poveste minunată despre justiția restaurativă în acțiune... ne atrage atenția – nu doar copiilor – că aceia care par să ne fie dușmani sunt ei înșiși în suferință și au nevoie de ajutor.

Howard Zehr, autor al „The Little Book of Restorative Justice”

Empatie, includere, apartenență și repararea suferințelor și a pagubelor sunt cheile nu atât de secrete care duc la o justiție restaurativă eficientă și o bună acțiune de împăciuire. Această încântătoare și frumos ilustrată povestioară pentru copii mici urmărește să afirme și să susțină dezvoltarea acestor virtuți esențiale. Ce ar putea valora mai mult de atât?

Chris Marshall, PhD, profesor emerit de justiție restaurativă, Universitatea Victoria din Wellington, Noua Zeelandă

Această carte superb ilustrată are un mesaj foarte clar despre rezolvarea restaurativă a problemelor: toată lumea are o poveste care merită auzită. Bunătatea, empatia și compasiunea vor reuși întotdeauna să depășească obstacolele pagubelor produse de cei care suferă. Este o lecție perfectă pentru cei mici!

Margaret Thorsborne, autor de lucrări despre practicile restaurative, instructor, facilitator, Australia

Dr. Lindsey Pointer ne arată cum, prin crearea de spațiu pentru tineri, în special pentru cei care riscă să fie ostracizați de majoritate, unde ei să poată fi vulnerabili și să-și împărtășească temerile, se poate obține o înțelegere mai în profunzime. Dansul relației dintre Wally și Freya, atât de frumos ilustrat, este un portret perfect al justiției restaurative în practică.

Christina Parker, conferențiar universitar, Universitatea din Waterloo, Canada
Lindsey Pointer
Lindsey Pointer
Autor

Lindsey Pointer are convingerea că abordarea și filosofia justiției restaurative...

vezi autor
Stella Mongodi
Stella Mongodi
Ilustrator

Stella Mongodi este o ilustratoare italiană care locuiește la Edinburgh. A studi...

vezi autor