TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mașinării ca mine
Mașinării ca mine
Vezi
galerie

Mașinării ca mine

de Ian McEwan

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #428712

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

Acțiunea romanului Mașinării ca mine, se desfășoară într-o Londră alternativă din anii 1980. Marea Britanie a pierdut Războiul din Insulele Falkland, Margaret Thatcher se luptă cu Tony Benn pentru putere, iar Alan Turing a făcut o descoperire crucială în domeniul inteligenței artificiale.


Într-o lume nu tocmai ca a noastră, Charlie, un tânăr care se lasă dus de valurile vieții, se îndrăgostește de Miranda, o fată eminentă, dar care ascunde un secret teribil. Când Charlie primește o moștenire, îl achiziționează pe Adam, una dintre primele ființe sintetice recent apărute pe piață, și, împreună cu Miranda, îi configurează personalitatea. În scurtă vreme, cei trei se văd confruntați cu o dilemă morală profundă. Subversiv și extrem de captivant, noul roman al lui Ian McEwan pune câteva întrebări fundamentale: ce ne face umani – faptele noastre sau viața interioară? Poate o mașinărie să înțeleagă sufletul omenesc?


La fel ca romanele anterioare ale lui Ian McEwan, Mașinării ca mine este și o meditație asupra epocii contemporane, asupra pericolelor care pândesc omenirea, asupra noțiunilor esențiale ale existenței precum adevărul sau iubirea.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ian McEwan

Traducător: Dan Croitoru

Data apariției: martie 2023

Titlu original: Machines Like Me

ISBN: 978-973-46-9397-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 368

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire, război, secret

Ian McEwan
Ian McEwan
Autor

Ian McEwan, unul dintre cei mai faimoşi scriitori britanici contemporani, este a...

vezi autor