TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
G. Ibrăileanu. Opere (Vol. VI)
G. Ibrăileanu. Opere (Vol. VI)
Vezi
galerie

G. Ibrăileanu. Opere (Vol. VI)

de Garabet Ibrăileanu

Titlu apărut în colecția Opere fundamentale la Fundația Națională pentru Știință și Artă

Id: #425772

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Adela și alte scrieri literare. Cugetări. Emorialistică. Scrisori
 

Descriere produs

Opere Vol. VI - Adela și alte scrieri literare. Cugetări. Emorialistică. Scrisori

 

„Pentru cine are gustul infinitului mic, talentul criticului este învederat, el emite valuri, valuri de considerații, de asociații și de dis tincții, lăsând în drum o mulțime de paranteze şi întorcându-se spre a pune numeroase note, aplicând la critică, cu anticipare, metoda de evocare a lui Proust. Abia după ce opera a fost făcută bucăți pe masa de disecție, criticul, plin de sânge pe mâini, izbutește a-i pune diagnos ticul, niciodată în chip scurt, totdeauna în spiritul adevărului.”
G.CĂLINESCU


„Fanatic și sceptic, religios și ateu, pesimist şi optimist, aristocrat şi democrat, delicat și violent (şi s-ar mai putea găsi încă multe dublete de acestea), iată atâtea dualisme care fac din G. Ibrăileanu una din cele mai complexe personalități pe care le-a avut cultura noastră, unul din acele esprit-carrefour prin excelență.”
MIHAI RALEA


„[G. Ibrăileanu] a fost un cărturar al socialului literar, îndelet nicire căreia i-a dat un relief incontestabil, o autoritate nediscutată nici chiar de cei ce nu l-au urmat şi neatinsă de vreunul care cunoş tea mai bine rostul criticii literare [...]. Era un romantic fără îndoia lă. Toată cariera sa critică exprimă credinţa într-un domeniu social, în slujba căruia își pusese tinerețea, alături de primii noştri socialiști.”
VLADIMIR STREINU

extinde
Garabet Ibrăileanu
Garabet Ibrăileanu
Autor

Garabet Ibrăileanu (1871-1936), critic literar, eseist, traducător şi romancier,...

vezi autor