TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cartea caselor
Vezi
galerie

Cartea caselor

de Andreea Bajani

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #426259

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman finalist la premiile Strega și Campiello, ediția 2021 • Pe lista celor mai bune 10 cărți în Corriere della Sera  •  În curs de publicare în 20 de țări.

 

„Una dintre cele mai mai artistice, mai limpezi și mai memorabile cărți pe care le-am citit în ultima vreme este Cartea caselor, romanul cunoscutului scriitor italian Andrea Bajani. Nu știi ce să admiri mai întâi la lectura acestei scrieri: precizia chirurgicală a frazelor, descripțiile amănunțite ale zonelor citadine și-ale numeroaselor case în care-a locuit Io, personajul central, finețea și empatia cu care autorul înfățișează psihodramele ce se petrec în crustele de calcar, oțel și lemn ale caselor, poezia intensă ce luminează din loc în loc austeritatea cărții.


Hipnotizat de ritualul dezghiocării, mereu și mereu, a altor ziduri, a altor glasuri și-a altor încăperi, ai uneori sentimentul că te afli într-un roman de Alain Robbe-Grillet, alteori că trăiești într-un oraș imaginar din colecția lui Italo Calvino, dar Andrea Bajani rămâne cu toate acestea profund original prin aerul stoic, de tristețe sobră, ce învăluie romanul. Casele sale sunt tot atâtea carapace de broască țestoasă, fragmente de eternitate înșiruite, asemeni vertebrelor, de-a lungul coloanei vertebrale a personajului.


Roman tulburător și de neuitat, Cartea caselor aduce un aer de noutate în experiența de lectură a oricărui cititor.”MIRCEA CĂRTĂRESCU

extinde
 

Detalii produs

Autor: Andreea Bajani

Traducător: Mihai Banciu

Data apariției: septembrie 2022

Titlu original: Il libro delle case

ISBN: 978-606-097-083-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: creativitate

 

Opinii editoriale

„Cuvintele lui Andrea Bajani sapă, rănesc, dărâmă, deschid, desfac, plâng, mișcă, generează viață.”

Repubblica

„Cu fiecare dintre cele șaptezeci și opt de capitole și pendulând de-a lungul axei temporale, Andrea Bajani conferă fiecărei case locuite, imaginate sau doar visate o progresie muzicală.”

Corriere della Sera
Andreea Bajani
Andreea Bajani
Autor

ANDREA BAJANI s-a născut la Roma în 1975. Pentru o perioadă, familia lui...

vezi autor