TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pământul făgăduinței
Pământul făgăduinței
Vezi
galerie

Pământul făgăduinței

de André Maurois

Id: #424469

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Claire este o tânără interiorizată, romantică şi visătoare care trăieşte la ţară, departe de tumultul şi tentaţiile deloc inocente ale oraşului. Părinţii săi, cu concepţii puritane, îi crează un cadru familial auster şi rigid în care se simte prizonieră şi de unde visează să evadeze.

Mai mult din calcul decât din dragoste şi la îndemnul părinţilor, Claire se mărită cu un industriaş bogat. Acesta o înşală cu neruşinare, dar fără a-i periclita locul de stăpână a casei.

Profund dezamăgită, cu timpul se retrage în sine, ca mijloc de apărare.Atunci când se aşteaptă mai puţin, apare ceva care o scoate din starea de neantizare. Acel ceva este un tânăr scriitor de care se simte puternic atrasă. Dar, nici el nu-i oferă împlinirea viselor. Astfel, ajunge într-o situaţie de compromis: femeie măritată şi în acelaşi timp, amantă secretă. Ea constată, cu amărăciune că viaţa este cu totul altfel decât şi-o imaginase. Cei doi, bărbatul şi amantul, mor unul după altul  şi Claire se trezeşte în deşertul unei vieţi neîmplinite,  lipsite de sens.

La fel de frumos şi sensibil ca şi în romanul Climate, apare în prim-plan zbuciumul unor personaje incapabile să se adapteze vieţii, alergând dupa himere.

extinde
 

Detalii produs

Autor: André Maurois

Traducător: Daniela Rainov

Data apariției: iunie 2021

ISBN: 978-973-736-442-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Orizonturi

Teme: iubire, conflict