TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Secretul lui Alice 978-973-0-39153-4
Secretul lui Alice
Vezi
galerie

Secretul lui Alice

de Andra Olarean

Id: #433586

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
„Sunt diferit, nu defect!” Poveste inspirațională pentru copii și părinți. Ajută-ți copilul să-și clădească o stimă de sine sănătoasă.
 

Descriere produs

Ajută-ți copilul să-și clădească o stimă de sine sănătoasă!


O poveste emoționantă ce îl ajută pe cel mic să înțeleagă că valoarea unei persoane nu se bazează pe aspectul său fizic, ci pe calitățile, abilitățile și personalitatea acestuia.


Eu sunt diferit, dar asta nu înseamnă că sunt defect. Cu cât se gândește mai mult la vorbele prietenului ei, Mihai, care folosește un scaun cu rotile ca să se deplaseze, cu atât își dă seamacă nici ea nu este defectă, așa cum crede. Este doar diferită și specială, ca toți ceilalți copii! Nici ea nu-și alege prietenii în funcție de cum arată ei. De ce le-ar păsa prietenilor că ea are o cicatrice pe mână, dacă este o prietenă bună?!


Cercetările (studii efectuate de Dr. Dario Cvencek, Dr. Andrew Meltzoff, 2016) arată că un copil are deja o stimă de sine formată la 5 ani și că aceasta poate fi măsurată. Deoarece stima de sine rămâne relativ neschimbată pe durata întregii vieți, cu mici fluctuații în perioadele de stres ori de eșec, este esențial să ajutăm copilul, încă din primii ani de viață, să-și formeze o percepție realistă despre sine. Iar cum părerea despre el și-o formează în funcție de părerea părinților și îngrijitorilor și de felul în care aceștia comunică cu el, este evident că această responsabilitate ne revine nouă, adulților.


Această carte este povestea pe care, dacă aș fi citit-o când eram mică, nu mi-aș mai fi ascuns cicatricea 18 ani de zile; o întreagă copilărie și adolescență în care am trăit cu teama că, dacă ceilalți mi-ar afla secretul, m-ar respinge. Am scris această carte pentru copilul din mine și pentru toți copiii din lumea asta mare. Știu că iubirea, compasiunea și empatia reprezintă fundația ce îi ajută să devină adulți integri, responsabili și înțelegători. Cultivându-şi empatia, copilul ajunge să înțeleagă unicitatea sa şi a celor din jur, dezvoltându-și astfel o stimă de sine sănătoasă și încredere în propriile forțe şi abilități.


Ca mamă și profesor, consider că e important să le citim copiilor cărți cu eroi inspiraționali. „Secretul lui Alice” este o carte cu adevărat extraordinară, ce a cucerit inima fetiței mele. Nu este doar „o altă carte pentru copii”, ci este o poveste reală și autentică, inspirată din copilăria autoarei. Mesajul cărții este unul extrem de prețios și consider că ar trebui însușit cât mai timpuriu, mai ales în aceste vremuri în care pare că pierdem din principiile sănătoase de viață: valoarea unei persoane nu se bazează pe aspectul său fizic, ci pe calitățile umane, abilitățile și personalitatea acesteia. Recomand cu mult entuziasm cartea, este o lectură inspirațională, așadar cu impact profund asupra dezvoltării copiilor.”

Mihaela Nistor


Bonus: 20 de pagini de cercetări științifice, sfaturi ale experților în parenting, activități practice și jocuri.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Andra Olarean

Ilustrator: Hameo Pham

Data apariției: noiembrie 2023

ISBN: 978-973-0-39153-4

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 52

Limbă: Română

Dimensiuni: 20,5x25,5 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Lidana

Teme: curaj, curiozitate, încredere

Andra Olarean
Andra Olarean
Autor

Andra Olarean este o femeie de succes în continuă dezvoltare. Și-a început carie...

vezi autor