TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Laboratorul de acasă
Vezi
galerie

Laboratorul de acasă

de Silvia Olteanu, Iuliana Tanur, Adriana Neagu, Ștefania Giersch, Elena Miclescu

Titlu apărut în colecția Corint Educațional la Corint

Id: #427284

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Experimente
 

Descriere produs

Lucrarea este destinată elevilor de gimnaziu și de liceu.



Lucrarea Laboratorul de acasă. Experimente este structurată în trei capitole, I – Primii pași în lumea științei (18 experimente/activități practice); II – Exploratori ai lumii animale (40 de experimente) și III – Exploratori ai lumii vegetale (20 de experimente). Experimentele sunt pentru toate vârstele, unele mai amuzante (pentru elevi de gimnaziu), iar altele de aprofundare a cunoașterii (pentru elevi de gimnaziu și de liceu), care se pot realiza acasă, cu materiale obișnuite.


Un experiment reprezintă o mică repetare a etapelor din istoria descoperirilor: observăm, ne întrebăm și, uneori, căutăm și identificăm răspunsuri. Emitem și verificăm ipoteze, obținem rezultatele care ne sunt confirmate sau infirmate. Pentru a fi siguri de veridicitatea rezultatelor, experimentul trebuie repetat în aceleași condiții. Putem modifica anumiți factori și putem compara rezultatele. Urmează prelucrarea, analiza și interpretarea datelor, iar, la final, prezentarea concluziilor.


Autoarele au experimentat tot ce propun în carte, cu ajutorul unor copii isteți și curioși, cu scopul de a „netezi” elevilor calea spre cercetare. Copiii pot realiza aceste experimente simple în „laboratorul de acasă”, experimente care să le trezească dorința de cunoaștere. Si, poate, unul dintre ei, peste ani, va descoperi încă un miracol al vieții.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Silvia Olteanu, Iuliana Tanur, Adriana Neagu, Ștefania Giersch, Elena Miclescu

Data apariției: decembrie 2022

ISBN: 9786060881360

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 88

Limbă: Română

Dimensiuni: 22x27 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Teme: curiozitate, natură

Silvia Olteanu
Silvia Olteanu
Autor

Silvia Olteanu a absolvit Artele plastice în 2003 şi a făcut un masterat în ilus...

vezi autor