TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Stanisław Lem
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Stanisław Lem s-a nascut la 12 septembrie 1921 in orasul Lvov, unde a si inceput sa studieze medicina. Absolva Facultatea de Medicina din Cracovia abia in 1948, an in care si debuteaza ca scriitor, cu romanul Omul din Morte. Urmeaza, la scurte intervale, romanele Astronautii (1951), Norul lui Magellan (1955). Se succed apoi romanele Eden (1959), Jurnalul gasit in baie, Intoarcerea din stele si Solaris, toate in 1961; in 1965, Ciberiada si Vrajitoarea

Cartile autorului aparute in ultimii ani dezvaluie posibilitatile tot mai variate de expresie, de atitudine fata de realitatea bulversanta a sfarsitului de secol si mileniu: Provocarea (1984), Pace pe pamant (1987), La ce folosesc balaurii (1993).

Cele mai multe dintre scrierile sale au aparut in Polonia in mai multe editii, au fost traduse in peste 30 de limbi si tiparite in peste zece milioane de exemplare. Marea sa popularitate pe plan mondial in domeniul literaturii S.F. nu este egalata astazi decat de un Czestaw Mitosz, laureat al Premiului Nobel pentru poezie, sau de Andrzej Wajda, cunoscutul regizor de film si teatru.