TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Paul Sedir
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

 

Paul Sedir (2 ianuarie 1871 - 3 februarie 1926) sub numele sau adevarat Yvon Le Loup a fost un mistic francez, autor a numeroase lucrari despre esoterism si mistica crestina.

In 1889 a devenit prieten si colaborator al lui Papus (Dr. Gerard Encausse). A ajuns doctor in Cabala in cadrul Ordinului rozicrucienilor reinnoit de Stanislas de Guaita si membru al Consiliului suprem in cadrul Ordinului Martinist. Mai tarziu, a devenit membru al Bisericii gnostice fondata de Jules Doinel, iar in 1897 membru al "F.T.L." (Fraternitas Thesauri Lucis) o noua societate de tip rozicrucian fondata de Papus.

Paul Sedir a devenit in scurt timp cunoscut in sferele unde activa Papus, fiind numit de acesta conferentiar in cadrul Societe des Conferences spiritualistes si profesor la Facultatea de Stiinte Ermetice.

In urma unei experiente interioare decisive, Paul Sedir a devenit constient de zadarnicia stiintelor si societatilor secrete, fapt ce l-a determinat sa-si abandoneze titlurile, toata intelepciunea esoterica dobandita si sa se consacre strict idealului propovaduit de Evanghelie. Din acel moment nu a mai avut decat un singur ideal: iubirea fata de aproape si cautarea Imparatiei lui Dumnezeu. A tinut numeroase conferinte despre calea mistica crestina, ce au fost adunate si publicate ulterior, iar in iulie 1920 a fondat asociatia crestina caritabila "Les amities spirituelles". Tot restul vietii sale, s-a dedicat misticii crestine si propagarii sale.

Dupa o scurta boala, se stinge la 3 februarie 1926 la Paris.