TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Paul Grigoriu
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Paul Grigoriu s-a născut pe 6 martie 1945 la Bacău. După încheierea liceului a urmat cursurile Facultății de Filologie a Universității București (Secția Franceză-Spaniolă). În 1969 a început să lucreze la Radio, în Redacția Emisiunilor pentru Străinătate, Secția Franceză. În timpul verii putea fi auzit pe undele postului estival Radio Vacanța, iar după 1990 s-a mutat, așa cum visa de multă vreme, la Radio România Actualități. 

În 1992, după o scurtă perioadă petrecută în fruntea postului Radio România Tineret, a devenit director general adjunct la Radio România Actualități, funcție pe care a ocupat-o până în 2002. De-a lungul timpului s-a remarcat prin emisiuni de mare succes, precum MATINAL, NOAPTE ALBASTRĂ, SFERTUL ACADEMIC și, în cele din urmă, K-DRANE. 

A ieșit la pensie la sfârșitul lui 2008, continuându-și activitatea literară începută în 1992 cu Anatomia unei străzi. Cea mai recentă carte, Doi pentru o copilărie, a apărut la patru zile după moartea lui, survenită pe 2 aprilie 2015 la Buciumeni, unde se retrăsese după ieșirea la pensie. Paul Grigoriu este înmormântat la Buciumeni.