TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Panikkar Raimon


 Panikkar este socotit unul dintre cei mai mari teologi cres­tini ai secolului XX. Nascut dintr-un tata hindus si o mama catolica, el si-a facut studiile in Europa si in India, inainte de a obtine mai multe doc­torate in stiinte si teologie si a fi hiro­tonit ca preot in 1946. Lungii sai ani de meditatie si de apropiere de mistica indiana, apoi profesoratul in universitatile americane, au facut din el un filozof erudit, sta­panind mai multe limbi vechi si moderne si un intelept centrat pe cautarea unitatii si a simplitatii.

In prezent este presedinte al Centrului pentru Studii intercul­turale si religioase (California); presedinte al Centrului pentru studii interculturale (Catalonia); vicepresedinte al Centrului Teilhard pentru viitorul omului (Marea Britanie); membru al Institutului International de filosofie (Paris).

A scris numeroase volume (intre care Elogiul simplului – calu­garul ca arhetip universal ; Necunoscutul Cristos al hinduismului - spre o cristofanie ecumenica ; Dialogul intrareligios ; Dumnezeu, Iahve, Allah, Siva – dialogul inevitabil) ce se constituie ca tot atatea interogatii asupra pluralitatii culturilor si religiilor, fara ca prin aceasta sa-si relativizeze propria credinta.

Intre Dumnezeu si cosmos este o suma de dialoguri purtate cu Gwendoline Jarczyk, filozof specialist in Hegel si Meister Eckhart; aici Raimon Panikkar ne ofera viziunea sa trinitara asupra reali­ta­tii, in care omul se afla la punctul de intalnire al lui Dumnezeu cu cosmosul, si ne invita sa descoperim natura non-duala a realului. De-a lungul cartii, reflectia se construieste in jurul unor teme pre­cum: expe­ri­enta mistica, dialogul inter- si intrareligios, raul, rapor­turile Bisericii cu spiritualitatile orientale, etica stiintei etc. Cau­ta­tor pasionat si deopotriva cercetator rigu­ros, Panikkar se prezinta aici ca un maestru spiritual radiind de bucurie si compasiune.