logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Vezi mai multe
produse din:

Vezi toate cărţile

Autor \ Natsume Soseki

Raftul Cartepedia

Natsume Soseki

Vezi toate cărţile
AdaugăPreview Sanshiro Sanshiro Natsume Soseki
În stoc
39 lei

BIOGRAFIE

Natsume Sōseki este pseudonimul literar al lui Natsume Kin’nosuke, unul dintre cei mai importanți romancieri japonezi ai erei Meiji. A studiat arhitectura la Universitatea din Tokio, apoi literatura engleză, domeniu în care s-a și specializat, obținând masteratul la Școala Normală din Tokio.

A lucrat o vreme ca profesor, publicând în paralel haiku-uri în mai multe reviste și jurnale. A stat doi ani la Londra, perfecționându-și limba engleză. În 1902 s-a întors în Japonia și a devenit profesor la Universitatea din Tokyo până în 1907, când s-a dedicat în mod exclusiv scrisului și a devenit editor literar la un important ziar japonez.

Romanul Eu, motanul își are originea într-o povestire scurtă publicată în 1905 într-o revistă literară a vremii și continuată cu alte și alte episoade apărute în foileton. O primă traducere în limba română a celebrului roman a fost făcută din limba engleză în 1975, cu titlul Motanul are cuvântul.

Dintre romanele sale celebre, mai amintim: Botchan (1906) Kusamakura (Călătoria – 1906), Kokoro (Zbuciumul inimii – 1914).