TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Liliana Ursu
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Poetă, prozatoare și traducătoare, Liliana Maria Ursu s-a născut la 11 iulie 1949 la Sibiu. Urmează la București liceul Gheorghe Lazăr și face studii de anglistică la Facultatea de limbi și literaturi străine. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România din 1980 și din 1998 membră a Asociației Scriitorilor din SUA.
Realizator de emisiuni culturale la TVR, la Radiodifuziunea Română, profesor asociat la Facultatea de limbă și literatură engleză a Universității București, la University of Louisville, la Bucknell University și bursier Fulbright la Penn State University în 1992–1993 și 1997–1998, Liliana Ursu a fost Poet in Residence la Centrul de Poezie American Stadler în 2003.
Poeziile sale au fost traduse în engleză, franceză, germană, italiană, sârbă, greacă, turcă și suedeză și au fost publicate în reviste internaționale de prestigiu precum: ColumbiaAmerican Poetry ReviewNew YorkerPoetry CanadaThe Kenyon ReviewOxford PoetryWorld Literature TodayTri QuartelyAgniSycamore Review.
A fost distinsă, printre altele, cu Premiul Uniunii Scriitorilor, Filiala Sibiu, în 1980 și 2005, cu Premiul Societății Britanice de Poezie, Londra, 1997, și Ordinul Național Meritul Cultural în grad de Cavaler, 2004.
Nominalizări: la Oxford Weidenfeld Prize și la Premiul Mondial de Poezie Mistică, Madrid, 2003.
A susținut numeroase recitaluri de poezie și conferințe la Londra, Barcelona, Lisabona, Atena, Viena, Copenhaga, Stockholm, Tallin, Amsterdam, iar în SUA la Harvard, Princeton, Salisbury, Blooming­ton, Ann Arbor, Pacific University, Monmouth University, Berkelly.
A debutat în 1974 la revista Luceafărul și editorial în 1977 cu volumul de poezie „Viața deasupra orașului“ la editura Cartea Românească.