TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Paul Brusanowski

 Paul Brusanowski este conferentiar la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (Facultatea de Teologie "Andrei Saguna" si Facultatea de Stiinte politice, relatii internationale si studii europene). A facut stagii de documentare in Elvetia, Austria, Germania, Iran. Doctor in telogie din 2004.

Pornind de la analiza relatiilor dintre Biserica, Stat si societate in lumea crestina central si est‑europeana, si‑a indreptat atentia si asupra realitatilor sociale si politice din teritoriul balcanic din epoca otomana, apoi asupra celor din spatiul islamic in general.

Lucrari in volum: Istorie si civilizatie iraniana pana la cucerirea araba, Presa Universitara Clujeana, Cluj, 2008; Reforma constitutionala in Biserica Ortodoxa a Transilvaniei intre 1850‑1925, P.U.C., Cluj‑Napoca, 2007; Pagini din istoria bisericeasca a Sibiului medieval, P.U.C., Cluj‑Napoca, 2007; Autonomia si constitutionalismul in dezbaterile privind unificarea Bisericii Ortodoxe Romane (1919‑1925), Cluj‑Napoca, 2007; Crestinismul in Sibiu. Ghid al confesiunilor si al lacasurilor de cult. Christentum in Hermannstadt. Wegweiser zu Konfessionen und Kirchen (coautor impreuna cu Marc van Wijnkoop Lthi), Editura Hora, Sibiu, 2002.

De asemenea, este autorul a aproximativ 50 de studii in reviste si volume de specialitate din tara si strainatate.