TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Alias Grace CO-MAA-ALIASG-20-N-001
Alias Grace
Vezi
galerie

Alias Grace

de Margaret Atwood

Titlu apărut în colecția Corint Fiction la Corint

Id: #312803

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman distins cu GILLER PRIZE și nominalizat la BOOKER PRIZE.

Inspirat de un fapt real – dublul asasinat, de o violență fără seamăn, care a cutremurat Canada anului 1843 –, romanul scris de Atwood investighează destinul uneia dintre cele mai enigmatice și faimoase femei din secolul al XIX-lea. Acuzată de o crimă abominabilă, comisă la numai șaisprezece ani, Grace Marks este absolvită de pedeapsa capitală și condamnată la închisoare pe viață.

Dar este, de fapt, Grace vinovată sau nevinovată? Amnezică sau doar vicleană? A fost Grace diavolul în haine femeiești, o adevărată ucigașă sau, dimpotrivă, doar victima neajutorată a unui complice violent?

extinde
 

Detalii produs

Autor: Margaret Atwood

Traducător: Nicoleta Irimia, Florin Irimia

Data apariției: aprilie 2020

ISBN: 978-606-793-774-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 672

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Cei nefamiliarizați cu cărțile lui Margaret Atwood pot fi înșelați ușor de coperta cărții, mai degrabă în maniera cheap fantasy, crezând că Alias Grace nu e mai mult decât o carte de pierdut vremea pe......“

citește mai mult
Roxana Covaliu Roxana Covaliu

,,Trebuie să recunosc că n-am crezut în laudele aduse lui Margaret Atwood, așezând-o în aceeași categorie cu o seamă de scriitori contemporani arhi-apreciați de un segment atât de larg de cititori, în......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Un roman uluitor, introspectiv, plin de inteligență și compasiune, cu o scriitură admirabilă, lirică, sigură de sine, evocând un timp și spațiu îndepărtate. Seducător prin forța de a ne captiva.”

HOUSTON CHRONICLE

„Alias Grace are ritmul alert al unui roman comercial și rezonanța unei opere clasice.”

WASHINGTON POST BOOK WORLD

„Atwood aduce toate elementele unei lecturi de mare efect: suspans, mister, un carusel de emoții și un cadru istoric elaborate cu o măiestrie desăvârșită.”

ST. LOUIS POST-DISPATCH

„Atwood construiește nu numai o poveste stranie, neliniștitoare despre crimă și obsesie, ci și un portret uimitor al vieții femeilor din altă epocă.”

KIRKUS REVIEWS

„Umorul lui Atwood nu a fost niciodată mai subtil, stăpânirea materialului romanesc complex, mai abilă, erotismul ei, mai franc… O performanță magnifică…”

BOOKLIST

„O carte extraordinară, scrisă cu o inteligență, o pătrundere subtilă și un uluitor har al povestirii, care mă face să nu am niciun dubiu că Atwood este cea mai remarcabilă romancieră de limba engleză de azi.”

SYDNEY MORNING HERALD
Margaret Atwood
Margaret Atwood
Autor

Margaret Atwood este cea mai cunoscută scriitoare canadiană, autoare a peste 35...

vezi autor
Florin Irimia
Florin Irimia
Traducător

Florin Irimia (n. 1976, Iaşi), lector doctor la Facultatea de Litere a Universit...

vezi autor