TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Viață sălbatică BB-RIF-VIA00S-19-N-001
Viață sălbatică
Vezi
galerie

Viață sălbatică

de Richard Ford

Id: #264667

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Romanul Viață sălbatică redă cele câteva zile din toamna anului 1960, în care Joe, un adolescent de șaisprezece ani, se confruntă cu slăbiciunile părinților săi, atunci când tatăl rămâne fără slujbă și pleacă să se lupte cu incendiul forestier din apropierea graniței cu Canada, iar mama începe o aventură cu un bărbat mai în vârstă. Relatarea la persoana întâi a lui Joe dezvăluie melancolia și suferința din ceea ce se întâmplă, demonstrând abilitatea extraordinară a lui Ford de a reda o multitudine de voci distincte, care compun dinamica complexă a unei familii din Great Falls, Montana. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Richard Ford

Traducător: Anca Dumitrescu, Elena Marcu

Data apariției: septembrie 2019

ISBN: 978-606-900-302-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 160

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Black Button Books

 
Toate categoriile:
Cărți Ficțiune >> Cărți Universale
 

Opinii editoriale

Joe înțelege că părinții lui au slăbiciuni și că încă are nevoie de ei. Înțelege că slăbiciunea nu este doar individuală, ci și socială, că, până și într-un oraș în dezvoltare în care oamenii visează la oportunități egale, există câțiva care acumulează puterea și foarte mulți care nu, și că aceștia din urmă sunt la mila primilor. Înțelegerea nuanțată a conceptului de clasă în America este unul dintre punctele forte inedite ale lui Ford.
 

Los Angeles Times

O scriitură nuanțată, cu observații minuțioase… Ar putea căpăta greutatea unui mit.
 

The New York Times

Fiecare propoziție scrisă de Ford iluminează. Te face să înțelegi cum este viața celor care trăiesc cu teama constantă că le vor fi răpite până și cele mai mici speranțe.
 

Sunday Times

Este diagrama destrămării unui cuplu, redată din perspectiva inocentă, dar deloc naivă a fiului adolescent care, astfel, începe să înțeleagă nenumăratele variabile ce compun identitatea fiecăruia dintre părinți, dincolo de rolul de părinți.

Black Button
Richard Ford
Richard Ford
Autor

Richard Ford este unul dintre cei mai apreciaţi romancieri americani contemporan...

vezi autor