TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mama tuturor întrebărilor BB-RES-MAMATN-20-N-001
Mama tuturor întrebărilor
Vezi
galerie

Mama tuturor întrebărilor

de Rebecca Solnit

Id: #312820

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În această colecție de eseuri feministe, Rebecca Solnit oferă comentarii despre femeile care refuză să fie reduse la tăcere, despre violență, despre masculinitatea fragilă a canonului literar, despre prejudecățile rasiale, despre dogma binarității de gen, despre istoria recentă a glumelor despre viol și multe altele. În stilul care a consacrat-o, Solnit îmbină umorul, analiza tăioasă, documentarea și observațiile scrutătoare.

"Mama tuturor întrebărilor a fost publicată la începutul lui 2017, înainte de #MeToo și #timesup, înainte ca atenția întregii lumi să se îndrepte asupra miilor de voci amuțite de agresiune. În aceste eseuri Rebecca Solnit expune intersecțional o parte dintre fisurile societale și incandescentele scântei care, de-a lungul anilor, au contribuit la generarea acestei combustii atât de necesare. Acest volum este deopotrivă o critică culturală necruțătoare și un catalizator pentru speranță, solidaritate și acțiune." - Black Button

extinde
 

Detalii produs

Autor: Rebecca Solnit

Traducător: Anca Dumitrescu

Data apariției: aprilie 2020

Titlu original: The Mother of All Questions

ISBN: 978-606-900-311-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 180

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Black Button Books

Teme: feminism

 

Din blogul Cartepedia

Cristina Seciu Cristina Seciu

,,Între 25 noiembrie (Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeii) şi 10 decembrie (Ziua drepturilor omului) se desfăşoară, la nivel mondial, campania celor 16 zile de activism împo......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"Niciun scriitor nu a reușit să evalueze mai profund, mai frumos și mai nuanțat complexitatea menținerii speranței în vremurile noastre încărcate de o disperare atât de ușor accesibilă."

Maria Popova, Brain Pickings

"Tranșantă și plină de speranță, cartea dezvăluie că munca perpetuă de a îndrepta greșelile patriarhatului este doar o parte componentă a unui proiect mult mai amplu de justiție socială pentru toți. Ca întotdeauna, Solnit este elocventă și analitică."

Kirkus Review

"Aceste eseuri scurte, incisive alimentează o lovitură puternică."

Publishers Weekly
Rebecca Solnit
Rebecca Solnit
Autor

Activistă și scriitoare, Rebecca Solnit este autoarea a 18 cărți despre feminism...

vezi autor