TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Jumătate de soare galben
Jumătate de soare galben
Vezi
galerie

Jumătate de soare galben

de Chimamanda Ngozi Adichie

Id: #426894

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

 Jumătate de soare galben este un roman remarcabil despre responsabilitatea morală, despre sfârșitul colonialismului, despre loialitățile etnice, despre clasă și rasă și despre felul în care iubirea le complică pe toate. Chimamanda Ngozi Adichie expune promisiunile și dezamăgirile devastatoare care au marcat acei ani în spațiul nigerian, creând una dintre cele mai puternice, tulburătoare și complexe imagini ale Africii postbelice. În 2020, romanul Jumătate de soare galben a fost desemnat de cititori Womens' Prize Winner of Winners, cu ocazia aniversării de 25 de ani a acestui premiu.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Chimamanda Ngozi Adichie

Traducător: Anca Dumitrescu, Elena Marcu

Data apariției: octombrie 2022

ISBN: 978-606-9003-75-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 572

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Black Button Books

Teme: iubire, toleranță, Cultură

 

Opinii editoriale

„De obicei nu asociem înțelepciunea cu începătorii, dar iată o scriitoare înzestrată cu darul străvechilor povestitori… Este neînfricată, altfel nu s-ar fi încumetat să se împovăreze cu ororile intimidante ale războiului civil din Nigeria. Scriitoarea Adichie s-a născut aproape deplină.”

Chinua Achebe

„Un roman care folosește ficțiunea în avantajul său, spunând poveștile unor oameni obișnuiți – iubitori, failibili, vulnerabili – prinși ineluctabil în circumstanțele feroce ale haosului, dezrădăcinării și violenței… Scris cu o limpezime nezdruncinată, romanul lui Adichie oferă o perspectivă convingătoare și plină de considerație asupra iminenței aproape inimaginabile a efectelor pe care războiul le are asupra oamenilor.”

Chicago Tribune