TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cititorul (Top 10+) 978-973-46-1913-9
Cititorul (Top 10+)
Vezi
galerie

Cititorul (Top 10+)

de Bernhard Schlink

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #207405

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cititorul este tulburătoarea poveste a unei iubiri neobișnuitedintre un adolescent și o femeie cu douăzeci de ani mai în vîrstăPovestea lor se întrerupe, dar se reia neașteptat după cîțiva ani, când tînărul, acum student, își regăsește iubita de altădată judecată pentru faptele comise pe vremea cînd era supraveghetoare într-un lagăr SS din apropierea Cracoviei.

 

Romanul a inspirat o ecranizare de succes (cu Ralph Fiennes și Kate Winslet în rolurile principale), care a fost de cinci ori nominalizată la Oscar și la Premiile Bafta și a cîștigat un Glob de Aur.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Bernhard Schlink

Traducător: Ana Mureşanu

Data apariției: martie 2011

Titlu original: Der Vorleser

ISBN: 978-973-46-1913-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 204

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: Al Doilea Război Mondial, iubire, nazism, război, secret, societate

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Pentru că tot vorbim despre o carte ce a devenit film, și încă unul apreciat de critici, voi aborda această carte pe scene. Scena 1. El este un puști de 15 ani, ea o femeie cu 20 de ani mai în vârstă......“

citește mai mult
Cartepedia Cartepedia

,,Un adolescent de 15 ani, Michael Berg, bolnăvicios și pasionat de lectură, se îndrăgostește de o femeie cu 20 de ani mai în vârstă și începe astfel să descopere încet iubirea și maturizarea. După câte......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"Cititorulcartea lui Bernard Schlink, în varianta cinematografică a lui Stephen Daldry pune, sec, câteva chestiuni de o realitate incomodăMai întâi, cum poți împăca perspectiva largă asupra Istoriei cu una punctualăDacă e adevărat – și este! –  nu contează ce e drept, ci ce e legal, căci societatea omenească e funcționabilă doar prin disciplinăregulălimită, lege, toate respectate, cum mai definești dreptatea însăși? Apoi, neștiința de carte îți păstrează latente îndoielile morale: analfabet fiind, nu poți distinge ce e bun și ce e răuCândîn fine, după 20 de ani, deprinde, ascultând și buchisind, scrisul și cititul, Hanna dobândește controlul asupra propriilor gesturi. Acum vede, știe  deosebească prin gând propriu binele și răul. Sinuciderea e gestul eliberării de ascultare."

februarie 2011, Contemporanul nr. 2 - Irina Petraş

"Cititorul este romanul unei deveniri, însă nu văd în el un Bildungsroman. Devenirea lui Michael Berg depășește pragul individual și devine colectivă, a unei întregi generații care trebuie  învețe cum  își vindece rănile și cum  își accepte părinții, bunicii, unchii responsabili de ororile comise evreilor. 
Despre Holocaust și nazism s-au scris nenumărate cărțiînsă puțini s-au gândit la generația de după războicare și-a privit părinții (ori iubitaîn cazul tânărului Michael Berg) deopotrivă cu „afecțiune și oroare, atracție și respingere, compasiune și condamnare” (după cum declara autorul în interviul sus menționat)."

4 noiembrie 2011, AltIaşi.ro - Simona Lozovschi

"Cititorul rămâne o poveste tulburătoareîncheiată și publicată pentru prima oară în Germania anilor 1995 și apreciată de milioane de alți cititori de atunci încoace."

12 iunie 2012, BookMag.ro - Oana Grecea

"Nu pot vedea Cititorul ca pe un roman de dragoste, așa cum este prezentat peste tot. Am văzut în schimb o poveste de umanitate care m-a impresionat, găsind  adevărata relație dintre Michael și Hanna se desfășoară în partea a doua a cărții sub forma unei comunicări sensibile și delicate."

rontziki.ro - Rontziki
Bernhard Schlink
Bernhard Schlink
Autor

Scriitorul german Bernhard Schlink s-a născut în 1944 la Bielefeld. A studiat şt...

vezi autor