TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Filogermanism fără germani - România în căutarea europenității
Filogermanism fără germani - România în căutarea europenității
Vezi
galerie

Filogermanism fără germani - România în căutarea europenității

de Cristian Cercel

Titlu apărut în colecția Studii românești la Polirom

Id: #381172

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Linia roşie a cărţii lui Cercel este reprezentată de preocuparea sa de a demonstra că filogermanismul românilor poate fi perceput ca o modalitate de a rezolva o stimă de sine scăzută şi de a răspunde unei reprezentări subalterne şi/sau negative determinate de apartenenţa la un spaţiu de tranziţie, instabil, hibrid, contestat, chiar rău famat din punct de vedere geopolitic şi, mai ales, culpabil de periodice decuplări ale românilor de la idei precum progresul şi modernizarea cu care a fost asociat, începînd cu secolul al XVIII-lea, apusul Europei.” (Marian Zaloagă, Institutul de Cercetări Socio-Umane „Gheorghe Şincai”, Tîrgu Mureş)

Filogermanism fără germani. România în căutarea europenităţii explică unele clivaje politice din România, constituind o abordare unică a construcţiei identitare româneşti. Este o contribuţie importantă ce se opune perspectivelor principale ale ştiinţelor politice şi sociale româneşti cuprinse în paradigma idealistă modernistă a dezvoltării pe care volumul îşi propune să o deconstruiască.” (Tibor Toró, Universitatea Sapientia, Cluj-Napoca)

„Nicio lucrare anterioară nu a abordat deschis şi sistematic fenomenul filogermanismului ca expresie a căutării unei identităţi europene de către români.” (Andreea Zamfira, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cristian Cercel

Data apariției: august 2021

ISBN: 9789734685349

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: identitate

 

Opinii editoriale

Linia roşie a cărţii lui Cercel este reprezentată de preocuparea sa de a demonstra că filogermanismul românilor poate fi perceput ca o modalitate de a rezolva o stimă de sine scăzută şi de a răspunde unei reprezentări subalterne şi/sau negative determinate de apartenenţa la un spaţiu de tranziţie, instabil, hibrid, contestat, chiar rău famat din punct de vedere geopolitic şi, mai ales, culpabil de periodice decuplări ale românilor de la idei precum progresul şi modernizarea cu care a fost asociat, începînd cu secolul al XVIII-lea, apusul Europei.

Marian Zaloagă, Institutul de Cercetări Socio-Umane „Gheorghe Şincai”, Tîrgu Mureş

Filogermanism fără germani. România în căutarea europenităţii explică unele clivaje politice din România, constituind o abordare unică a construcţiei identitare româneşti. Este o contribuţie importantă ce se opune perspectivelor principale ale ştiinţelor politice şi sociale româneşti cuprinse în paradigma idealistă modernistă a dezvoltării pe care volumul îşi propune să o deconstruiască.

Tibor Toró, Universitatea Sapientia, Cluj-Napoca

Nicio lucrare anterioară nu a abordat deschis şi sistematic fenomenul filogermanismului ca expresie a căutării unei identităţi europene de către români.

Andreea Zamfira, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu