TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Anatomia iubirii TR-HEF-ANATOI-17-N-001
Anatomia iubirii
Vezi
galerie

Anatomia iubirii

de Helen Fisher

Titlu apărut în colecția Psihologia pentru toţi la Trei

Id: #248930

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Anatomia iubirii. O istorie naturală a relațiilor de dragoste și a destrămării lor comandă acum cartea online scrisă de Helen Fisher și apărută în colecția Psihologia pentru toţi la editura Trei.

Suntem născuți pentru a iubi. Dar cum ne alegem partenerii? De ce unii comit adulter, iar alții divorţează? Cum a evoluat instinctul de a iubi? De ce avem nevoie de reţele ample de rude, pentru a ne creşte copiii? De ce bărbaţii nu pot să semene mai mult cu femeile şi invers? Cum va fi sexualitatea în viitor? Cartea de faţă prezintă povestea acestei pasiuni umane indestructibile: iubirea. Într-un limbaj accesibil, Helen Fisher prezintă informații despre dragoste, respingerea în dragoste şi dragostea pe termen lung, derivate din cercetările din neuroștiințe, biologia personalității, psihologie și sociologie. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Helen Fisher

Traducător: Oana Badea

Data apariției: mai 2017

Titlu original: The Anatomy of Love. A Natural History of Mating, Marriage, and Why We Stray

ISBN: 978-606-719-840-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 640

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: iubire

 

Opinii editoriale

Poate că cel mai important aspect este acela că, deşi căsătoria a devenit opţională, dragostea nu a devenit opţională. Ardi iubea. Lucy iubea. Twiggy iubea. Femeile şi bărbaţii Homo erectus iubeau. Oamenii de Neanderthal iubeau. Eu şi dumneavoastră iubim. Peste tot în lume, oamenii se îndrăgostesc şi îşi iau angajamente unul faţă de celălalt. Iar dacă vom supravieţui ca specie, urmaşii noştri se vor îndrăgosti şi vor forma relaţii monogame şi peste un milion de ani de acum înainte. Este familia o specie pe cale de dispariţie? Cu siguranţă, nu. 
-

H. Fisher

Atunci când experții în neurologie Andreas Bartels și Semir Zeki a comparat creierele participanţilor aflaţi într-o relaţie fericită de iubire cu encefalul dependenţilor euforici, care tocmai şi-au injectat cocaină sau opiacee, s-au activat multe dintre aceleaşi regiuni ale sistemului neuronal al recompensării. (...) Bărbaţii şi femeile care se află într-o relaţie de dragoste intensă şi fericită sunt dependenţi de partenerii lor. Prin urmare, colega mea în scanarea creierului, dr. Lucy Brown, a sugerat faptul că dragostea romantică este o dependenţă naturală, „o stare alterată normală" prin care trec aproape toţi oamenii.

H. Fisher
Helen Fisher
Helen Fisher
Autor

Dr. Helen Fisher, expert în studiul naturii iubirii şi a atracţiei, este şeful c...

vezi autor