TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Viitorul amintirilor HF-ITS-VIITOA-20-N-001
Vezi
galerie

Viitorul amintirilor

de Italo Svevo

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #322408

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Important prozator italian al secolului XX, Italo Svevo a avut o lungă prietenie cu James Joyce, fiind de notorietate faptul că i-a inspirat personajul Leopold Bloom din Ulise. Cele mai multe traduse pentru prima dată în limba română, povestirile cuprinse în volumul de față oferă o privire caleidoscopică asupra obsesiilor lumii europene în urmă cu o sută de ani. Surprinzător sau nu, ele coincid în mare parte cu cele ale omului contemporan. Povestirea care dă titlul acestei selecții ilustrează o temă ce amprentează întreaga operă a lui Italo Svevo, și anume în ce fel „acțiunea memoriei se poate mișca în timp asemenea evenimentelor înseși”.

 

Preocuparea pentru evoluțiile din tehnică și medicină, fenomenul îmbătrânirii pus în relație cu suferința și moartea, atât din perspectivă individuală, cât și socială, literatura ca vehicul al supraviețuirii, memoria și visul, spațiul și timpul în geografia personală, erosul și, nu în ultimul rând, exploatarea unor elementele camuflate de autobiografie situează proza scurtă sveviană la nivelul marilor sale romane.

 

„Nu putem face abstracție, iar aceasta cu referire la toate operele lui Svevo, de ceea ce constituie însăși calitatea lui esențială: pasiunea pentru adevărul uman, dorința lui continuă de a sonda, dincolo de aparențele fenomenale ale ființei, în acea zonă subterană și întunecată a conștiinței în care oscilează și se tulbură evidențele cele mai consacrate.” — EUGENIO MONTALE



Alte titluri pentru ItaloSvevo (autor):
Senilitate (2016) ,


extinde
 

Detalii produs

Autor: Italo Svevo

Traducător: Mihai Banciu

Postfaţator: Mihai Banciu

Data apariției: decembrie 2020

Titlu original: Racconti

ISBN: 978-606-779-734-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 508

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Italo Svevo
Italo Svevo
Autor

Italo Svevo (1861 – 1928), pe numele său real Ettore Schmitz, este unul dintre c...

vezi autor