TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Middlemarch (Carte pentru toți) LI-GEE-MIDCPT-21-N-001
Middlemarch (Carte pentru toți)
Vezi
galerie

Middlemarch (Carte pentru toți)

de George Eliot

Titlu apărut în colecția Carte pentru toți la Litera

Id: #371320

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Dorothea Brooke trăiește, împreună cu sora ei mai mică, Celia, sub protecția unchiului lor. Este o fată pioasă, dar are preocupări îndrăznețe pe care unchiul le descurajează, considerându‑le mai potrivite pentru un bărbat. Curtată de tânărul Sir James Chettam, ea preferă să se căsătorească cu un bărbat mult mai în vârstă pe care îl idolatrizează pentru preocupările lui intelectuale și spirituale. Dezamăgirea de după căsătorie a Dorotheei și mirajul refuzat al adevăratei iubiri evoluează într-o vastă galerie de vieți și de personaje din orașul fictiv Middlemarch și din împrejurimi, în anii ’30 ai secolului al XIX-lea. Intrigile de iubire, incursiunile psihologice, povara conveniențelor sociale, conformismul sau spiritul de rebeliune sunt susținute de autoare cu forța inteligenței și a maturității, captivând cititorul de la prima până la ultima pagină.

extinde
 

Detalii produs

Autor: George Eliot

Traducător: Eugen B. Marian

Data apariției: aprilie 2021

ISBN: 978-606-33-6552-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 1072

Dimensiuni: 11x16,5 cm

Limbă: Română

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

 

Opinii editoriale

După părerea mea, puterea creatoare a autoarei este la apogeu în Middlemarch, carte minunată și unul dintre puținele romane engleze scrise, într-adevăr, pentru adulți.

Virginia Woolf

O operă de geniu. Dar și mai important e că a scris-o o femeie. Dintre femeile pe care le-am citit, Eliot este prima care poate sta alături de Tolstoi.

Zadie Smith
George Eliot
George Eliot
Autor

George Eliot (1819-1880), pseudonimul literar al lui Mary Ann Evans, a fost una...

vezi autor