TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Casa Golden PO-SAR-CASA0G-17-N-001
Vezi
galerie

Casa Golden

de Salman Rushdie

Titlu apărut în colecția Seria de autor Salman Rushdie la Polirom

Id: #251242

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În agitatul şi aglomeratul New York există un spaţiu liniştit şi plin de farmec unde tânărul René, regizor aspirant, duce o viaţă plăcută şi liniştită. Asta până în ziua când în cartier se mută o familie ciudată, alcătuită din patru bărbaţi – un tată vârstnic şi cei trei fii ai săi – ce folosesc nume romane ca să-şi ascundă originile şi trecutul.

 

Cei patru Golden, Nero şi fiii săi, stârnesc interesul viitorului cineast, căci această familie exorbitant de bogată ascunde taine uluitoare: legături vechi cu lumea interlopă din India, dezechilibre psihice, dezorientări sexuale. În scenă intră şi o rusoaică superbă, o vânătoare de avere ce-l cucereşte pe bătrânul Nero Golden, manipulându-i pe toţi cei din jur, inclusiv pe naratorul René. 


Casa Golden este un tur de forţă narativ, un roman cosmopolit, un roman al globalizării în decor newyorkez, un roman despre identitate şi destin.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Salman Rushdie

Traducător: Dana Crăciun

Data apariției: octombrie 2017

Titlu original: The Golden House

ISBN: 978-973-46-7117-5

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 432

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: destin, identitate

 

Opinii editoriale

De la împăratul Nero la Obama, prin Naşul… Acest veteran al romanului combină istoria şi miturile Antichităţii cu afacerile murdare, cultura populară şi tehnicile cinematografice pentru a crea o istorie de moravuri a zilelor noastre.

The Guardian

Din când în când ai ocazia să dai peste o carte care te captivează, îţi spune o poveste plină de farmec şi te face să te minunezi cum a născocit autorul aşa ceva. Casa Golden este o astfel de carte... Abordează o serie întreagă de adevăruri universale şi, în acelaşi timp, se dovedeşte absolut originală.

The Associated Press
Salman Rushdie
Salman Rushdie
Autor

Salman Rushdie s-a născut la Bombay (azi Mumbai) în 1947. La vârsta de treisprez...

vezi autor