TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Parfumul HF-PAS-PARFUM-12-P-001
Vezi
galerie

Parfumul

de Patrick Süskind

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #213286

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Romanul Parfumul a fost tradus în 47 de limbi, vândut în peste 16 milioane de exemplare şi ecranizat în 2006 de Tom Twyker, cu Ben Whishaw şi Dustin Hoffman în rolurile principale.

 

În Provenţa secolului al XVIII-lea, viaţa locuitorilor din oraşul Grasse se scurge în ritmul dictat de cele mai înmiresmate flori: iasomia, lavanda, tuberoza şi trandafirul. Până când, într-o vară, dimineţile parfumate încep să fie prilejul unor descoperiri macabre: trupurile goale ale unor fete nubile, ucise cu o lovitură în moalele capului. Nimeni nu ştie cine e criminalul, nici adevăratul motiv ce îl împinge să le ia viaţa acestor tinere. Pentru Jean-Baptiste Grenouille, căci umilul ucenic parfumeur al văduvei Arnulfi, este vinovatul, frumuseţea de-abia îmbobocită a victimelor sale este asemenea unei flori rarissime, care împrăştie în jurul ei efluvii preţioase. Din aceste efluvii sublime, Grenouille va distila cel mai primejdios parfum din lume.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Patrick Süskind

Traducător: Grete Tartler

Data apariției: ianuarie 2023

Titlu original: Das Parfum. Die Geschichte eines Mörders

ISBN: 9786067792027

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire, moarte

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Jean-Baptiste Grenouille are un simț al mirosului extrem de dezvoltat. Crescut în suburbiile Parisului, odorurile care-l înconjoară și pe care le așează în sertărașe din memoria sa, îl fac un ucenic f......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Cartea asta trăsneşte a capodoperă!”

Bernard Pivot

„Un tur de forţă al imaginaţiei şi artei scriitoriceşti.”

The Guardian

„O adevărată operă de artă, în care detaliul istoric şi invenţia literară se întrepătrund cu o graţie desăvârşită.”

The San Francisco Chronicle

„Suskind creează o lume de o bogăție olfactivă inimaginabilă, pe care o redă magistral prin scenele vii, decupate deopotrivă din iadul olfactiv al Parisului și din paradisul promis al parfumierilor.”

Parfumul devorator de frumusețe - Calina Matei - bookblog.ro

„Din Parfumul lui Süskind mi-a rămas în minte episodul în care Grenouille începe să învețe artele subtile ale mixturii, făcând săpunuri, rujuri și pudre, prafuri pentru curățat dinții. Amestecă lichide misterioase care ondulează părul pe termen lung. Văd încă distilatorul, cu cap de maur, în care aruncă plantele mărunțite, îl urmăresc cum întețește focul, așteptând să bolborosească fiertura. Apoi aburii trec prin tuburi și apar picăturile de esență - parfumul. Am văzut recent și serialul în cheie realistă (2018, r. Philipp Kadelbach), făcut după roman, care, deși eliberat de poezia peliculei lui Tom Tykwer (din 2006), păstrează nealterată impresia mea, amănuntele vizuale ale micii distilerii, pusă pe picioare de parfumierul Baldini. Și el face parte din scenă: îl țin minte notându-și asiduu mișcările vrăjitorești ale lui Grenouille.”

Vizual, ultra-vizual. Recomandările Doinei Ruști pentru luna iunie - Doina Ruști
Patrick Süskind
Patrick Süskind
Autor

S-a nascut in 1949 la Ambach, in Bavaria. In 1968–1974 a studiat istorie medieva...

vezi autor