TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pisica și orașul HF-NIB-PISIIO-21-N-001
Vezi
galerie

Pisica și orașul

de Nick Bradley

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #373379

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Selecționat de BBC Radio 2 Book Club și figurând printre Independent’s „Best Debuts 2020“, nominalizat la Not the Booker Prize 2020 și la Dublin Literary Award 2021, romanul Pisica și orașul este tradus în peste zece limbi.

 

Un roman asemenea orașului Tokyo, pe care Nick Bradley îl transformă în personaj – fragmentat, divers, cu o multitudine de fațete, ce se dezvăluie cititorului ca într-un caleidoscop, imaginea de ansamblu părând a fi mereu alta, deși părțile ce-o compun sunt de fapt aceleași. Trecând cu ușurință de la haiku la manga, de la rakugo la poveste SF, autorul ne poartă prin viețile personajelor – un tatuator, un șofer de taxi, un detectiv, o traducătoare, un artist de rakugo, ajuns om al străzii, un autor readus la viață de o traducere, un fotograf, străini care trăiesc și lucrează în Japonia. Sunt toți parte din orașul ce parcă ne scapă mereu printre degete, deși e prezent pe fiecare pagină, sunt toți legați între ei de fire invizibile și de o pisică tricoloră, care pătrunde pentru o clipă în viețile lor și le observă transformarea, pentru ca apoi să treacă pisicește mai departe.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Nick Bradley

Traducător: Magdalena Ciubăncan

Data apariției: iunie 2021

Titlu original: The Cat and The City

ISBN: 978-606-779-824-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: societate, Cultură

 

Opinii editoriale

„Felul în care personajele își întrepătrund viețile, în coregrafia ingenioasă pe care Nick Bradley o creează pentru un Tokyo aflat în permanentă mișcare, este emoționant, surprinzător și, pe alocuri, sfâșietor. [...] Cine vrea să afle mai mult despre Japonia, pisici tricolore, singurătate și vieți fracturate își găsește în acest roman un prilej strălucit.”

The Guardian

„Plăcerea esențială a lecturii acestei cărți o reprezintă vigoarea sa plină de viață – cool, dar nu hipsteresc, ambițios, dar nu pretențios –, care trezește o însuflețire similară în cititor. [...] Această poveste din Tokyo despre mai multe vieți extrem de diferite – legate doar printr-o pisică – e un debut excelent.”

The Times

„A zugrăvi o cultură care nu este a ta e o sarcină delicată, dar debutul încântător și convingător al lui Bradley este evident rezultatul anilor pe care i-a petrecut în Japonia. Detaliile viscerale ale vieții în Tokyo abundă.”

The Japan Times
Nick Bradley
Nick Bradley
Autor

NICK BRADLEY s-a născut în Germania în 1982 și a copilărit în Marea Britanie, în...

vezi autor