TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Anul de grație LI-KIL-ANULDG-19-N-001
Anul de grație
Vezi
galerie

Anul de grație

de Kim Liggett

Titlu apărut în colecția Blue Moon la Litera

Id: #306512

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Nimeni nu vorbește despre anul de grație. E strict interzis.
 
În ținutul Garner, fetelor li se spune că au puterea să ademenească bărbați în toată firea din paturile lor și să facă femeile să înnebunească de gelozie. Cred că pielea lor emite un afrodiziac puternic, esența potentă a tinereții, a unei fete pe cale să devină femeie. De aceea sunt izgonite, în al șaisprezecelea an al vieții lor, ca să-și elibereze magia în sălbăticie și să se poată întoarce purificate, gata de măritiș. Dar nu toate se întorc în viață. La șaisprezece ani, Tierney James visează la o viață mai bună, la o societate care să nu asmută prietenii asupra prietenilor, femeile asupra altor femei, dar anul de grație se apropie și ea realizează imediat că trebuie să se teamă de mai mult decât de stihiile dezlănțuite. Nici măcar de braconierii din pădure, care abia așteaptă ocazia să apuce o fată ca s-o vândă pe piața neagră. Cel mai tare s-ar putea teme chiar de ele însele.
 
Cu o scriitura inteligentă și un realism curajos, ”Anul de grație” examinează relațiile complexe și uneori bolnăvicioase dintre fete, femeile care vor deveni în final și deciziile grele pe care trebuie să le ia între timp.
extinde
 

Detalii produs

Autor: Kim Liggett

Traducător: Bianca Paulevici

Data apariției: noiembrie 2019

Titlu original: The Grace Year

ISBN: 978-606-33-4414-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,7x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: distopie, feminism, curaj, societate, supraviețuire, trădare

 

Opinii editoriale

Liggett are un stil de a povesti care te atrage, împletind fără efort elemente de horror cu o poveste crudă și surprinzătoare de supraviețuire. Momentele profunde se ascund în detalii mici, iar inimile cititorilor vor bate mai repede și se vor frânge odata cu inima lui Tierney cea curajoasă și destoinică. Cele mai mari schimbari încep, deseori, cu cele mai mici revolte, iar concluzia emoțională va fi în asentimentul tuturor. Teribila, tulburătoare, fascinantă și, din nefericire, foarte actuală.

Kirkus

Un basm întunecat, o carte care vorbește despre timpurile în care trăim.

Kelly Link
Mesaj de la Kim Liggett, autoarea romanului Anul de grație
VIDEO
Kim Liggett
Kim Liggett
Autor

Kim Liggett și-a părăsit orășelul aflat în Vestul Mijlociu al Statelor Unite la...

vezi autor