TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
De veghe în lanul de secară 978-973-46-9732-8
Vezi
galerie

De veghe în lanul de secară

de J.D. Salinger

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #203685

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a V-a
 

Descriere produs

Aflată de ani de zile în topul preferințelor cititorilor din România, De veghe în lanul de secară continuă să fie cartea de căpătâi a adolescenței. Ce poate fi uimitor pentru tinerii care o citesc acum, la 16 ani, și ai căror părinți s-au născut, probabil, în aceeași perioadă ca și romanul, e că trec prin aceleași episoade, angoase și mirări precum Holden Caulfield. Doar că el nu folosea atât de des cuvântul „cool” și nu naviga pe Internet. Iar când simțea nevoia s-o sune pe fata de care era îndrăgostit, ori renunța, pentru că nu avea chef, ori intra în prima cabină de telefon. Problemele lui rămân însă, și chiar și modul în care sunt rezolvate: prin revoltă, prin negare sau, uneori, prin ignorarea lor. Există voci care se întreabă de ce totuși a avut romanul un succes atât de uimitor, în toată lumea și, deja, de atâția ani. În fond, nu e singura carte care-și păstrează prospețimea cu trecerea timpului. E vorba despre altceva, un ceva despre care s-au scris zeci de mii de pagini. Ceva imposibil de sintetizat într-o scurtă prezentare. Poate, pur și simplu, e o carte foarte-foarte bună. Atât. Alăturați-vă milioanelor de tineri care au citit-o și veți înțelege.

extinde
 

Detalii produs

Autor: J.D. Salinger

Traducător: Cristian Ionescu

Data apariției: decembrie 2023

Titlu original: The Catcher in the Rye

ISBN: 978-973-46-9732-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 280

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: identitate

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Între copilărie și maturitate. Holden Caulfield este un adolescent răzvrătit care la vârsta de șaptesprezece ani a fost deja exmatriculat din trei școli. Chiar înainte de Crăciun Holden reușește s......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„În ciuda împlinirii a aproape șaizeci de ani de la lansare, povestea lui Salinger continuă să impresioneze și să inspire noile generații care pun, întâmplator poate, mâna pe faimoasa carte. În genere, cititorul se lovește de un adevărat amalgam de senzații și întâmplări, majoritatea dominate de un empirism de calitate înaltă, care ajută la conturarea perfectă a conceptului de „moment". De veghe în lanul de secară este, în sine, un moment, autorul nu rezervă încă de la bun început resurse pentru creionarea fină, exactă, a calității temporale, evoluția personajelor este rapidă și se întinde pe doar câteva episoade-cheie, bazându-se pe principiul inerției.”

Bianca Teodorescu, bookblog.ro
J.D. Salinger
J.D. Salinger
Autor

Născut pe 1 ianuarie 1919, la New York, Jerome David Salinger a început să scrie...

vezi autor