TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fetiș NE-HOS-FETI00-19-N-001
Vezi
galerie

Fetiș

de Horea Sibișteanu

Titlu apărut în colecția n'autor la Nemira

Id: #261867

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
O colecție de decupaje cotidiene surprinzătoare
 

Descriere produs

Fetiș e cu și despre noi. Volumul reunește 21 de proze scurte, decupate din realitatea imediată, atât de familiară, și totuși mereu atât de uimitoare, căci întotdeauna un detaliu aparent infim răstoarnă întreaga perspectivă.


Urbane – fie că sunt plasate în România, în Japonia sau în Elveția –, cosmopolite, uneori corporatiste, alteori intime, câteodată crude, deseori obsesive, povestirile lui Horea Sibișteanu sunt ca niște instantanee. Ele reflectă, într-un fel sau altul, relațiile dintre oameni – amoroase, de rudenie sau de prietenie, de colegialitate ori de putere etc. – și lumea contemporană. Și tocmai de aceea merită descoperit.



Alte titluri pentru HoreaSibișteanu (autor):
Întinde mâna, Tiberiu (2022) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Horea Sibișteanu

Data apariției: aprilie 2019

ISBN: 978-606-43-0476-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 216

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nemira

Teme: identitate, prietenie, societate

 

Din blogul Cartepedia

Sebastian Ionescu Sebastian Ionescu

,,Horea Sibișteanu este un scriitor contemporan de proză scurtă ce a debutat în anul 2004 cu volumul „A șaptea viață” (editura Psihelp). Continuând să publice articole în reviste cunoscute precum Iocan......“

citește mai mult
Mihai Pricopoaia Mihai Pricopoaia

,,Fetișul lui Horea Sibișteanu nu este de natură erotică (cel puțin în acest volum), ci este îndreptat spre cunoașterea omului pe care îl întâlnești zi de zi, în metrou (cel japonez dar și cel bucurește......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

De n-ar fi scriitor, Horea Sibișteanu ar fi, cu siguranță, un detectiv particular clasic, camuflat, cu lupă și carnețel. Își urmărește personajele și le relatează tribulațiile cu pasiunea și răbdarea acelei meserii. Niciun amănunt nu e neinteresant, nicio împrejurare nu va fi trecută sub tăcere. Pentru el, povestirea se scrie singură, pe măsură ce personajele se însuflețesc. Dacă e să ducem această impresie mai departe, Horea Sibișteanu e un detectiv deghizat în suspecții pe care îi urmărește.

Florin Iaru

Horea Sibișteanu adună, cu un firesc, o simplitate și o onestitate dezarmante, o paletă largă de întâmplări, situații și personaje, de aici și de pretutindeni. Pare că înregistrează permanent cu toate simțurile sale. Iar colecționarea secvențelor și transpunerea lor pe hârtie pot fi considerate un tip aparte de fetiș, unul de care un scriitor chiar nu se poate lipsi.

Volumul pe care îl ții în mâini are imprimat un ritm și un stil aparte, o scriitură minimalistă, o plajă foarte diversă – și totuși unitară – și multiculturală de proze, așa că nu ai absolut niciun motiv să-l lași pe raft. Mai ales că te vei zări (și) pe tine printre rânduri, spații, povești.

Eli Bădică, coordonatoarea colecției n’autor
Horea Sibișteanu
Horea Sibișteanu
Autor

Horea Sibisteanu s-a născut pe 6 ianuarie 1987 la Bacău. A absolvit Facultatea d...

vezi autor