TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fiecare moare singur AR-HAF-FIECMS-19-N-001
Vezi
galerie

Fiecare moare singur

de Hans Fallada

Titlu apărut în colecția Cărţi cult la Art

Id: #258080

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În timp ce Hitler alimentează cu carne de tun fronturile din întreaga Europă, în Berlinul anului 1940, Otto și Anna Quangel – un cuplu simplu din clasa muncitoare –, după ce își pierd singurul fiu în război, trec de la resemnare tacită și indiferență la furie mocnită și hotărăsc că a venit timpul să lupte împotriva sistemului. Rezistența lor pare lipsită de semnificație – denunță regimul nazist prin cărți poștale și scrisori pe care le distribuie la întâmplare –, dar este egală cu sfidarea supremă într-o lume unde chiar și cea mai mică nesupunere înseamnă moarte.


Fiecare moare singur vorbește despre sadismul grotesc de care e capabilă omenirea și, într-un contrast izbitor, despre simplitatea binelui și noblețea decenței. Poate că, într-adevăr, fiecare moare singur, dar nimeni nu trăiește singur sau în deplină intimitate, mai ales într-un oraș sufocat de teroare, suspiciuni și crime. Hans Fallada își bazează cartea pe povestea adevărată a lui Otto și-a Elisei Hampel, care prin textele lor subversive au încins spiritele în Gestapo până când, în cele din urmă, au fost capturați și ghilotinați. Evocă, totodată, imaginea luptei simbolice care adeseori a mișcat și-a încurajat insurecții uriașe ce-au răsturnat dictatori și regimuri totalitare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Hans Fallada

Traducător: Gabriella Eftimie

Data apariției: martie 2019

Titlu original: Jeder stirbt für sich allein

ISBN: 978-606-710-584-1

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 736

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Art

Teme: război, Al Doilea Război Mondial, curaj, manipulare, nazism, supraviețuire

 

Din blogul Cartepedia

Sorin Băiaș Sorin Băiaș

,,Piața de carte este, in continuare, inundată de o puzderie de romane ce au ca subiect vicisitudinile din lagărele de concentrare naziste. Results may vary. În oceanul ăsta de suferință - fie el fictiv......“

citește mai mult
Cristina Seciu Cristina Seciu

,,Istoria oficială consideră că cel de-al Doilea Război Mondial a durat între 1 septembrie 1939 şi 2 septembrie 1945. În aceşti 6 ani au murit între 70 şi 85 de milioane de oameni, soldaţi şi civili; al......“

citește mai mult
Cristina Seciu Cristina Seciu

,,Câteva cărţi ale căror multe pagini vă vor ţine ocupaţi în zilele şi săptămânile de izolare socială care urmează....“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Cea mai importantă carte scrisă vreodată despre rezistența germană în fața regimului nazist.

Primo Levi

Fiecare moare singur are un strop din repulsia lui Conrad, din nebunia lui Dostoievski și din amenințarea înfiorătoare pe care o resimți citind Cu sânge rece a lui Truman Capote... În taciturnii soți Quangel, Fallada a creat un simbol nemuritor al celor care luptă împotriva celei mai mari infamii și, astfel, ne izbăvesc pe toți.

Roger Cohen, The New York Times
Hans Fallada
Hans Fallada
Autor

Scriitorul de origine germană Rudolf Wilhelm Friedrich Ditzen (1893-1947) este c...

vezi autor