TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vegetariana AR-HAK-VEGETA-16-N-001
Vezi
galerie

Vegetariana

de Han Kang

Titlu apărut în colecția Musai la Art

Id: #246842

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman câştigător al Man Booker International Prize 2016
Una dintre cele mai bune cărţi ale anului pentru Time şi Entertainment Weekly

 


Un roman superb şi neliniştitor în trei acte despre rebeliune şi tabuuri, violenţă şi erotism şi metamorfoza contorsionată a unui suflet.

 

Înainte să înceapă coşmarurile, Yeong-hye şi soţul ei aveau o viaţă cât se poate de normală. Dar visele – imagini copleşitoare, însângerate şi brutale – o torturează pe Yeong-hye, făcând-o să încerce să se elibereze de ele renunţând la carne. Acest mic act de independenţă îi tulbură însă căsnicia şi pune în mişcare un şir de evenimente din ce în ce mai groteşti. În timp ce întreaga ei familie se luptă să recapete controlul asupra ei, Yeong-hye îşi apără obsesiv alegerea, dându-i o dimensiune sacră. În curând, încercările apropiaţilor devin disperate, supunând mai întâi mintea, mai apoi corpul lui Yeong-hye unor violuri din ce în ce mai intruzive, aruncând-o pe aceasta în bucla unei înstrăinări bizare şi periculoase.

 

Apreciată de criticii din întreaga lume, Vegetariana este o poveste întunecată, alegorică şi kafkiană despre putere, obsesie şi lupta unei femei de a se elibera de violenţa care îi stăpâneşte atât lumea exterioară, cât şi pe cea interioară.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Han Kang

Traducător: Iolanda Prodan

Data apariției: noiembrie 2016

Titlu original: Chaesigjuuija (채식주의자)

ISBN: 9786067108361

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 248

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x19 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Art

Teme: identitate, suflet

 

Din blogul Cartepedia

Alexandra Bondoc Alexandra Bondoc

,,Romanul Vegetariana al scriitoarei sud-coreene Han Kang o are drept protagonistă pe Yeong-hye, o tânără casnică ce este căsătorită cu un bărbat simplu, dar care crede că știe foarte bine care e rolul......“

citește mai mult
Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Premiat cu Man Booker International Prize 2016, romanul scriitoarei coreene Han Kang și-a câștigat deja faima de roman cult, roman care sfidează publicul burghez punând în discuție teme contemporane p......“

citește mai mult
Vlad Zver Vlad Zver

,,Yeong-hye începe să aibă o serie de vise îngrozitoare în care vede atât chipul său cât și pe cel al unor necunoscuți sau membri de familie în bălți de sânge. Coșmarurile sunt atât de intense, iar Yeon......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

O privire complexă şi înspăimântătoare asupra felului în care nişte decizii aparent simple pot afecta vieţile mai multor oameni... Într-o lume în care corpurile femeilor sunt mereu în centrul atenţiei, dorinţa protagonistei de a dispărea în sine însuşi pare înfricoşător de familiară.

Vanityfair.com

Un roman despre sexualitate şi nebunie care îşi merită tot succesul.

Ian McEwan

Sclipitor... Vegetariana este un roman ingenios, incomod şi de neuitat.

Publishers Weekly

Visuri întunecate, tensiune mocnindă, violenţă înfiorătoare. Acest roman sud-coreean e un regal. Este un roman senzual, provocator şi brutal, mustind de imagini puternice, culori uluitoare şi întrebări tulburătoare. Propoziţie cu propoziţie, Vegetariana este o experienţă extraordinară.

The Guardian
Han Kang
Han Kang
Autor

Han Kang s-a născut în 1970 în Gwangju, Coreea de Sud. Este fiica scriitorului H...

vezi autor