TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dumnezeul lucrurilor mărunte HF-ARR-DUMNLM-18-N-001
Vezi
galerie

Dumnezeul lucrurilor mărunte

de Arundhati Roy

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #255735

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Arundhati Roy este prima scriitoare indiană care a câștigat Booker Prize. Premiul i-a fost acordat pentru romanul de debut, Dumnezeul lucrurilor mărunte, care, prin amestecul de exotism, misticism și istorie indiană, prin erotismul intens inserat în peisajul unei societăți fracturate în caste și condiționate de prejudecăți religioase, prin intensitatea poetică a limbajului și inventivitatea explozivă a stilului, s-a bucurat imediat de succes.

 

Sudul Indiei, 1969. Înarmați cu inocența invincibilă a copiilor, gemenii Rahel și Estha își trăiesc vârsta nevinovată la adăpostul unei familii pestrițe: frumoasa, dar singuratica lor mamă, care îl iubește noaptea pe bărbatul pe care copiii ei îl adoră ziua; bunica lor oarbă, care cânta la vioară; unchiul lor drag, chefliu, marxist radical, afemeiat; o mătușă antipatică, pe care o dezamăgire în dragoste a făcut-o să savureze toate nefericirile celor din jurul ei... Dar, când verișoara lor din Anglia împreună cu mama ei vin în vizită de Crăciun, gemenii află că lucrurile se pot schimba într-o clipă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Arundhati Roy

Traducător: Luana Stoica

Data apariției: septembrie 2018

Titlu original: The God of Small Things

ISBN: 978-606-779-410-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 328

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: Dumnezeu, societate

 

Din blogul Cartepedia

Roxana Covaliu Roxana Covaliu

,,Mai demult, în librărie, un domn a returnat „Lolita” explicându-mi încurcat că tema romanului i se pare abominabilă, că are o fetiță și că nu poate continua să citească o asemenea carte. Două din mome......“

citește mai mult
Cartepedia Cartepedia

,,Lansat în original în 1996, după patru ani de scris, Dumnezeul lucrurilor mărunte combină ficţiunea cu viziunea politică a autoarei, cunoscută şi pentru eseurile sale controversate despre soarta Indie......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Dumnezeul lucrurilor mărunte explorează soarta tragică a unei familii ce încalcă «legile care stabileau cine trebuie iubit și cum». […] De la prima propoziție, e limpede că am fost prinși în mrejele unei voci noi… o voce de o frumusețe care îți taie răsuflarea.”

Observer

„Un roman strălucit. Pe cât de subtil, pe atât de puternic.”

New York Times

„Un debut uluitor.”

Economist
Arundhati Roy
Arundhati Roy
Autor

Arundhati Roy este scriitoare, iar romanul ei Dumnezeul lucrurilor mărunte (The...

vezi autor