TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Deodată în adâncul pădurii HF-AMO-DEONAP-17-N-001
Vezi
galerie

Deodată în adâncul pădurii

de Amos Oz

Titlu apărut în colecția Seria de autor Amos Oz la Humanitas Fiction

Id: #250753

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Împrumutând elemente din tradiția biblică, din folclorul idiș și din legendele europene, povestirea inițiatică Deodată în adâncul pădurii oferă o parabolă magistrală despre toleranță, compasiune și speranță.

 

Un sat pierdut între munți, înconjurat de păduri sumbre și stăpânit de teamă și tristețe. Cândva, demult, un blestem pare să-l fi lovit: toate vietățile — insecte, păsări, câini, pisici, chiar și peștii din râu — l-au părăsit. Înspăimântați de o creatură misterioasă pe care o numesc Nehi, oamenii se închid în case, seară de seară, și nu le dau voie copiilor să intre în pădure. Mai ales tăcerea bântuie mica așezare, căci nimeni nu vrea să-și amintească, nici să vorbească de animalele pierdute și de viața de dinainte. Însă doi copii curajoși, Mati si Maia, sunt atrași de taina întunericului și se hotărăsc să afle ce se ascunde în adâncul pădurii și în inimile oamenilor.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Amos Oz

Traducător: Ioana Petridean

Data apariției: noiembrie 2017

Titlu original: Suddenly In the Depths of the Forest

ISBN: 9786067799675

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 160

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: copilărie, curaj, conflict, emoții, natură, secret, Parabolă

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Pentru copiii din satul blestemat, animalele sunt doar o plăsmuire, iar pădurea – un loc interzis. Pentru părinții lor, pădurea este un subiect tabu, iar animalele – o amintire pe care ar vrea să o șt......“

citește mai mult
Mihai Pricopoaia Mihai Pricopoaia

,,Amos Oz reușește să se inspire din orice și să surprindă cu fiecare poveste scrisă. De data acesta este vorba de ultimul roman tradus în română, Deodată în adâncul pădurii. O parabolă extraordinară ce......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Dacă ai fi Jung, ai identifica precis în Deodată în adâncul pădurii motive primordiale și universale. Dacă ai fi istoric, ai găsi niște para¬le¬lisme istorice evidente. Dacă ai fi biograf, gândul te-ar purta spre extraordinara carte a lui Oz, Poveste despre dragoste și întuneric, dato¬rită rădăcinilor comune. Dar dacă ești cititor, atunci pregătește-te pur și simplu să fii fermecat. N-ai să recunoști nimic altceva și te vei vedea doar pe tine însuți.”

Ian Sansom, The Guardian
Amos Oz
Amos Oz
Autor

AMOS OZ (1939–2018) este cel mai important prozator și eseist israelian. S-a năs...

vezi autor