TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Castele de furie HF-ALB-CASTDF-17-N-001
Vezi
galerie

Castele de furie

de Alessandro Baricco

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #250997

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Romanul Castele de furie a fost distins în Italia cu Premio Selezione Campiello în 1991, iar în Franța cu Prix Médicis Étranger în 1995.

 

Castele de furie este romanul de debut al lui Alessandro Baricco. Titlul original, Castelli di rabbia, trimite la expresia castelli di sabbia (castele de nisip). Subtila aliterație nu e întâmplătoare: ea sugerează deopotrivă frenezia și zădărnicia visurilor pe care vor să le transpună în viață eroii cărții – o soartă ce se regăsește în mai toate întreprinderile omenești.

 

Suntem în Anglia victoriană, în orășelul Quinnipak, la mijlocul secolului al XIX-lea. Civilizația industrială se află în plin triumf și aprinde imaginația oamenilor. Totul pare posibil, e de ajuns să dorești cu putere, să dorești și să visezi. Iar eroii lui Alessandro Baricco – domnul Rail, sau Pekisch, sau Hector Horeau –, cuprinși de frenezia epocii, visează nestingherit: visează locomotive și căi ferate care nu duc nicăieri, țevi prin care sunetul se poate transmite la distanță ca și cum ar curge, palate de oțel și sticlă care șterg deosebirea dintre afară și înăuntru. Numai viețile lor de zi cu zi nu par purtate pe aripile aceluiași elan, ele rămân făcute din petice parcă, din întâmplările mărunte petrecute în orășelul pe care zadarnic l-am căuta pe hartă. Între ele, minunatele buze ale doamnei Rail, pachetele misterioase trimise de domnul Rail soției sale Jun înainte să se întoarcă din călătorii, repetițiile fanfarei și „umanofonului” lui Pekisch, povestea văduvei Abegg, care „nu era cu adevărat văduvă”. Lumea lui Baricco este lumea dintotdeauna și de pretutindeni, o lume fremătând de viață, pe care autorul o pune în scenă cu o bucurie a povestirii rareori întâlnită în vremea noastră grăbită. E lumea unui mare scriitor, care crede că „a scrie este un gest vechi, artizanal și individual”.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alessandro Baricco

Traducător: Dragoş Cojocaru

Data apariției: noiembrie 2017

Titlu original: Castelli di rabbia

ISBN: 978-606-779-266-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 248

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: societate

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Castele de furie este romanul de debut al lui Alessandro Baricco. Tema centrală a acestuia este explozia revoluției industriale din Anglia secolului al XIX-lea. Personajele principale ale cărții, domn......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„O carte de o rară frumusețe.”

La Repubblica

„Autorul orchestrează schimbările de ritm, manevrează literatura cu o uimire copilărească și totodată cu înțelepciunea unui bătrân filozof.”

Le Nouvel Observateur

„În paginile Castelelor de furie descoperim un povestitor de cursă lungă.”

El País

„Scrisul lui Baricco fascinează prin dezinvoltura cu care oscilează între burlesc, liric, facil și dramatic. Cartea lui e o adevărată și pură simfonie, un imn înălțat diversității capabile să confere cu strălucire o nouă viață acelei arte a romanului pe mai multe voci susținute de Kundera cu atâta hotărâre.”

Magazine Littéraire
Alessandro Baricco
Alessandro Baricco
Autor

Unul dintre cei mai cunoscuți și mai îndrăgiți autori italieni contemporani, Ale...

vezi autor