TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Liniștea și creierul AS-MLV-LINIIC-20-N-001
Liniștea și creierul
Vezi
galerie

Liniștea și creierul

de Michel Le Van Quyen

Titlu apărut în colecția Psihologie şi viaţă la ASCR

Id: #322884

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Într-o dimineață de septembrie, în 2017, Michel Le Van Quyen se trezește cu pareză facială. Surmenaj, se pronunță diagnosticul, iar tratamentul prescris – repaus total. La început, inactivitatea este apăsătoare, mintea îi vuiește, plină de gânduri negre care îl asaltează la nesfârșit. Vine însă apoi surpriza: liniștea, în care se cufundase prin lipsa totală de activitate, începe să fie neașteptat de plăcută, atât pentru trup, cât și pentru minte. Va lua atunci hotărârea de a investiga binefacerile liniștii.
Cu toții îi cunoșteam intuitiv efectele benefice, dar iată că acum neuroștiințele ne pot oferi și explicația științifică: cultivând liniștea, fie acustică, fie a atenției, vizuală sau meditativă, mintea noastră trece într-o stare foarte specială. Grație acestei deconectări, creierul nostru se poate regenera și poate evacua acele toxine care duc la apariția bolilor neurodegenerative. În plus, liniștea în toate ipostazele sale este propice creativității, consolidării memoriei și chiar construcției „sinelui”.
Așa cum marii înțelepți din vechime, aparținând lumii orientale și occidentale deopotrivă, înțeleseseră deja demult, știința ne confirmă astăzi uimitorul impact al liniștii: acela de a ne da forța să ne luăm în stăpânire propria lume interioară.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Michel Le Van Quyen

Traducător: Iulia Mateiu, Anca Rus

Coperta de: Oana Damian

Data apariției: decembrie 2020

ISBN: 978-606-977-054-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 262

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: ASCR