TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei

Autori \ Raluca Papadima
Vezi toate produsele

Vezi toate produsele

Raluca Papadima este avocat membru în barourile București (2004), Paris (2006) și New York (2007). Profesează în prezent în Statele Unite ale Americii și în România, fiind specializată în tranzacții și litigii cu o componență internațională. Doamna Papadima este de asemenea cadru didactic asociat la Universitatea din București, Facultatea de Drept și Facultatea de Administrație și Afaceri precum și la Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene (Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne) unde a predat Dreptul afacerilor, Dreptul societăților comerciale și Dreptul contractelor (francez, român, american, european și internațional). Este autoarea a numeroase articole publicate în reviste de prestigiu din România și din străinătate.

A absolvit Facultatea de Drept a Universității din București și Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene în 2003. Este titulară unui master cu specializarea Dreptul Afacerilor de la Universitatea Paris 2 Panthéon-Assas (2004) și a unui master cu specializarea Dreptul Afacerilor și Guvernanță Corporativă de la Universitatea Harvard (2006). A obținut titlul de doctor în drept de la Universitatea Paris 2 Panthéon-Assas în 2017.

În perioada 2004-2006 a lucrat că avocat în cadrul societății de avocatură Linklaters (București și Paris) iar în perioada 2006-2016, că avocat specializat în Fuziuni și Achiziții la New York în cadrul societăților de avocatură Latham & Watkins LLP și Greenberg Traurig LLP. Doamna Papadima are de asemenea o bogată experiență în domeniul arbitrajului comercial. Este Președintele Asociației Vindobona pentru Promovarea Arbitrajului în România și arbitru înregistrat pe lista Curții Internaționale de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României. De asemenea, este membru al juriului din 2005 la concursul Willem Vis în domeniul arbitrajului internațional.