TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cel mai mare dușman al nostru
Vezi
galerie

Cel mai mare dușman al nostru

de Tom Nichols

Titlu apărut în colecția Plural la Polirom

Id: #419497

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Atacul din interior asupra democrației moderne
 

Descriere produs

În ultimele trei decenii, cetățenii democrațiilor care afirmă cu tărie că prețuiesc libertatea, toleranța și statul de drept au susținut în tot mai mare măsură politicieni și programe politice iliberale. Democrația are probleme, dar a cui este vina?


În cartea sa, Tom Nichols contestă reprezentările curente conform cărora ascensiunea mișcărilor iliberale și antidemocratice în Statele Unite și în alte țări poate fi pusă doar pe seama globalizării și a deciziilor proaste luate de elitele conducătoare. În schimb, el identifică originile acesteia într-o serie întreagă de fenomene ce riscă să afecteze însăși esența societăților democratice moderne, de la creșterea narcisismului și așteptările din ce în ce mai mari și mai nerealiste ale cetățenilor la o cultură a resentimentului și de la dezinteresul față de participarea civică la un tribalism agresiv și o explozie a urii de care social media nu e deloc străină. Cetățenii obișnuiți, plini de nemulțumiri, și-au dat mâna cu acei politicieni care au succes mai degrabă creând un val de furie decât încurajând virtuțile civice și cooperarea democratică.


Deși nu va fi ușor, argumentează politologul american, trebuie să apărăm democrația prin reînvierea virtuților și valorilor care stau la baza ei – și recunoscând că nu am știut să apreciem ceea ce avem în lumea modernă. Tranșantă, nonconformistă și pasionantă, Cel mai mare dușman al nostru schimbă perspectiva în dezbaterea cu privire la modul cum au ajuns democrațiile în această situație și la ce este de făcut.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Tom Nichols

Traducător: Doru Căstăian

Data apariției: ianuarie 2022

ISBN: 9789734688333

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 264

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x22,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: Democrație, libertate, societate

 

Opinii editoriale

Să crezi că libertatea și democrația vin de la sine e o eroare fatală. Cel mai mare dușman al nostru explică de ce până și cea mai măreață națiune de pe pământ nu este imună la efectele distructive ale cinismului și ignoranței. E deopotrivă o lecție de istorie și o analiză pătrunzătoare a unor evenimente recente dureroase.

Garry Kasparov
Tom Nichols
Tom Nichols
Autor

Tom Nichols este profesor de securitate naţională la US Naval War College, profe...

vezi autor