TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ea CV-OAZ-EPFASR-19-N-001
Vezi
galerie

Ea

Titlu apărut în colecția Argument la Curtea Veche

Id: #259202

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Perspective feministe asupra societății românești
 

Descriere produs

România, anul 2018. Din ce culori se compune imaginea femeii după mai bine de o sută de ani de feminism? Accesul femeilor la educație și dreptul la vot sunt teme comune, ele au libertatea de a-și alege singure propriul drum, iar egalitatea de șanse este pe buzele tuturor. Dar cum stau lucrurile când ne mutăm din teorie în practică? Mai funcționează conceptele atunci când părăsesc catedra și coboară în stradă? Ce a reușit feminismul să schimbe la locurile de joacă sau în manualele școlare ale femeilor și bărbaților de mâine, în relația de cuplu, în tramvai, în artă sau în legislație?

Câte întrebări, atâtea mărturisiri se regăsesc în paginile acestui volum, un caleidoscop de voci feminine care caută răspunsuri despre firesc, despre inerție și despre câtă nevoie mai este astăzi ca fiicele să fie neascultătoare.

Volumul conține texte scrise de Ilinca Neagu, Laura Sandu, Andreea Molocea, Liliana Popescu, Alexandra Bădicioiu Matei, Alina Purcaru, Sandra Ecobescu, Mihaela Michailov, Laura Ionescu, Andreea Bragă, Medeea Iancu, Oana Zamfirache, Oana Maria Zaharia, Anamaria Pravicencu, Ema Prisca, Miruna Pantel, Oana Băluță.



Alte titluri pentru OanaZamfirache (coordonator):
Corupția ucide? (2019) ,
extinde
 

Detalii produs

Coordonator: Oana Zamfirache

Data apariției: februarie 2019

ISBN: 978-606-44-0161-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: feminism, societate

 

Din blogul Cartepedia

Cristina Seciu Cristina Seciu

,,Între 25 noiembrie (Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeii) şi 10 decembrie (Ziua drepturilor omului) se desfăşoară, la nivel mondial, campania celor 16 zile de activism împo......“

citește mai mult
Oana Zamfirache
Oana Zamfirache
Coordonator

Oana Zamfirache a obținut titlul de doctor în filozofie cu o teză despre feminis...

vezi autor