TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Voința de sens. Fundamente și aplicații ale logoterapiei TR-VEF-VDSFIA-21-N-001
Voința de sens. Fundamente și aplicații ale logoterapiei
Vezi
galerie

Voința de sens. Fundamente și aplicații ale logoterapiei

de Viktor E. Frankl

Titlu apărut în colecția Psihologia pentru toţi la Trei

Id: #366507

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Dacă în cărțile anterioare, inclusiv în Omul în căutarea sensului vieții, Viktor Frankl introducea ideea de a spune "Da" vieții, în ciuda oricăror adversități, și de a căuta un sens, în cartea de față el prezintă o sinteză finală a experienței sale terapeutice, explicând sistemul teoretic pe care se bazează logoterapia și aplicațiile acestei metode în tratamentul tulburărilor nevrotice. Utilizând studii de caz și fragmente din propriile ședințe, Viktor Frankl descrie și explică tehnicile pe care le folosește în psihoterapie pentru a combate „vidul existențial" – sentimentul de gol și de lipsă de sens pe care-l acuză tot mai mulți pacienți. Psihologii, psihiatrii și psihoterapeuții pot găsi în această carte un sprijin pentru a-și ajuta pacienții în descoperirea propriului sens.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Viktor E. Frankl

Traducător: Dana Mareş

Data apariției: februarie 2021

Titlu original: The Will to Meaning: Foundations and Applications of Logotherapy

ISBN: 978-606-40-1003-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

 

Opinii editoriale

În ciuda destrămării tradițiilor, viața păstrează un sens pentru fiecare individ în parte, pentru noi toți și, chiar mai mult, ea ne conservă literalmente acest sens până la ultima noastră suflare. Iar psihoterapeutul îi poate arăta pacientului său că viața nu încetează niciodată să aibă un sens. Cu siguranță că el nu îi poate indica pacientului care este acest sens, dar îi poate foarte bine arăta că există un sens și că viața îl conservă pentru el: că ea rămâne semnificativă, în orice condiții.

Viktor E. Frankl

Străduința de a găsi un sens al vieții sau confruntarea cu întrebarea dacă există un sens al vieții nu este un fenomen patologic în sine. Cât despre tineri, privilegiul lor este acela că nu trebuie să ia de bun faptul că există un sens al vieții, ci pot îndrăzni să pună acest fapt la îndoială. Nu este nevoie să simțim rușine în urma disperării existențiale, căci aici nu avem de-a face cu o tulburare afectivă; această disperare existențială nu este un simptom nevrotic, ci este o realizare și o împlinire profund umană. Mai presus de toate, este o manifestare a sincerității și onestității intelectuale

Viktor E. Frank
Viktor E. Frankl
Viktor E. Frankl
Autor

Viktor E. Frankl (1905–1997) a fost profesor de neurologie și psihiatrie la Univ...

vezi autor