TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
EU.RO CV-KLI-EUDDDE-19-N-001
Vezi
galerie

EU.RO

de Klaus Iohannis

Id: #261697

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Un dialog deschis despre Europa
 

Descriere produs

Construit ca un ghid care prezintă sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituțiilor care o definesc, a valorilor ei și a principalelor provocări cu care se confruntă în prezent, volumul EU.RO. Un dialog deschis despre Europa este o invitație la dezbatere, la analiză și cunoaștere adresată în special celor tineri.


Carte le oferă tuturor cititorilor atât informații de care au nevoie pentru a deveni cetățeni europeni implicați, cât și instrumente care să le contureze o poziție articulată față de Uniune și față de viitorul ei.
 
 
Cartea președintelui Klaus Iohannis este un gest necesar în anul în care România a preluat președinția Consiliului Uniunii, în pragul alegerilor europarlamentare din luna mai 2019, precum și în contextul unei Europe determinate să devină din ce în ce mai conștientă de rolurile sale strategice ca urmare a frământărilor care îi pun la încercare din interior idealul de unitate.
 
 
Toată lumea știe câte ceva despre Uniunea Europeană, dar lipsea un ghid structurat, echilibrat și concis, care să răspundă într-o manieră accesibilă unui întreg spectru de întrebări și care să abordeze de la cele mai simple noțiuni și informații istorice despre proiectul comunitar, până la aspectele problematice, chiar nevralgice, pe care le implică în prezent punerea în act a idealurilor sale. Iată-l.
 
 
Soluția istorică gândită să prevină distrugeri similare celor din Al Doilea Război Mondial și-a dovedit valabilitatea timp de aproape șapte decenii. La moment de răscruce, Klaus Iohannis explică valorile care definesc Uniunea Europeană și care au dus la cea mai lungă perioadă de pace din istoria continentului, importanța Flancului Estic, dar și ce implică pentru România apartenența la proiectul comunitar, într-o pledoarie convingătoare pentru spirit civic și responsabilitate.


Alte titluri pentru KlausIohannis (autor):
Pas cu pas (2014) ,
Primul pas (2015) ,
EU.RO (2019) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Klaus Iohannis

Data apariției: aprilie 2019

ISBN: 978-606-44-0248-6

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 392

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: societate

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Autor

Klaus Werner Iohannis este profesor de fizică, de origine germană, născut în Rom...

vezi autor